Google eist gegevens van de concurrent

Google wil inzage in documenten van Yahoo en Microsoft die betrekking hebben tot het scannen van boeken. Google wordt aangeklaagd door boekuitgeverijen wegens auteursrechtschending en wil nu weten waarom Yahoo en Microsoft hier geen last van hebben.Een aantal uitgeverijen vinden dat Google het auteursrecht schendt door boeken in te scannen en online beschikbaar te maken. Dat terwijl Yahoo hetzelfde doet met haar Open Content Alliance, die wél ondersteund wordt door uitgeverijen.

Google wil daarom documentatie inzien van Yahoo, Microsoft, Amazon, Random House en de Association of American Publishers. Deze bedrijven hoeven overigens niet bang te zijn dat Google voordeel haalt uit hun documentatie: de documentatie wordt niet-publiekelijk vrijgegeven, wat betekent dat Google niets met de beschreven technologieën mag doen.

De legale status van oudere boeken bevindt zich nog in een grijs gebied. Google wil hier meer duidelijkheid in scheppen. Overigens is niet iedereen tegen Google's online boekproject: zowel de University of California, Harvard en de New York Public Library werken al samen met Google.

Bron: DailyTech

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000