Google brengt ontwikkelelaars-kit uit voor virtual reality-apps

Google gaat zijn sectie virtual reality-apps voor de Cardboard even stevig aanpakken. Het bedrijf heeft een ontwikkelkit op de markt gebracht om apps voor het platform te maken, en richt tevens een speciale afdeling in in de Play Store.

Dat zegt Google op zijn eigen blog. Het bedrijf presenteerde enkele maanden geleden een vreemd stuk karton dat je in elkaar kon vouwen tot een doosje, da. Als je daar je smartphone in stopt, heb je je eigen virtual reality-bril zoals de Oculus Rift.

SDK

Het wordt nu makkelijker voor ontwikkelaars om apps te bouwen voor het platform. Met de SDK kunnen zij ook 'normale' apps relatief makkelijk ombouwen tot virtual reality-apps. Dat kan ook met video's. De apps werken op alle Android-toestellen, al is de Cardboard vooral geschikt voor gebruik met de Nexus 5.

Play-sectie

Ook komt er in de Play Store een speciale sectie waar het bedrijf de apps plaatst. Dat zijn zowel passieve apps, waarbij je bijvoorbeeld in drie dimensies naar een concert van Paul McCartney kijkt, het games die je met een externe controller moet spelen.

Spotgoedkoop

Google wil met deze ontwikkeling graag inspringen op de nieuwe trend van virtual reality. Het bedrijf wil de concurrentie aangaan met de Oculus Rift, dat onlangs door Facebook werd gekocht, en met Samsung dat de Gear VR-headset maakt. De Cardboard is echter een héél stuk goedkoper dan die fysieke headsets - waar je voor de Oculus Rift of de Gear VR een goede 200 of 300 euro betaalt, kost het stukje vouwbaar karton slechts 20 euro. Je kunt er zelfs zelf eentje maken voor nog minder.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000