Google+ biedt meer mogelijkheden tot definiëren geslacht

Google+ biedt meer mogelijkheden tot definiëren geslacht

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 10 december 2014 - 08:06

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:52

Google gaat gebruikers van Google+ meer opties geven om hun geslacht aan te duiden. Vooralsnog is het alleen maar mogelijk om te kiezen tussen “man”, “vrouw” en “overig”. Google+ voegt nu aan dit rijtje “aangepast” toe, waardoor mensen de mogelijkheid krijgen zelf de naam van hun geslacht in te voeren.

De reden dat Google deze optie doorvoert is te lezen op deze blog. Eerder voerde het internetbedrijf al de optie “overig” in om de complexiteit van geslachten te erkennen en niemand te willen uitsluiten.

Met “aangepast” kunnen mensen nu dus ook zelf een naam geven aan hun geslacht. Hieronder is de nieuwe optie van Google te zien:Binnen enkele dagen zouden alle gebruikers van Google+ gebruik moeten kunnen maken van deze optie.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000