Gmail zonder Android-gebruikers groter dan Hotmail

© PXimport

Gmail zonder Android-gebruikers groter dan Hotmail

Computer accessoires

Geplaatst: 1 november 2012 - 12:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

Gmail is officieel de grootste online e-maildienst, zelfs zonder Android-gebruikers. Het aantal bezoekers van Hotmail daalt in de cijfers van oktober - een maand na de introductie van Outlook.com.

Online webdiensten zijn in een nek-aan-nek-race verwikkeld om de gunst van de gebruiker. Marktonderzoeker ComScore telde wereldwijd bij Gmail bijna 287,9 miljoen gebruikers, tegen 286,2 miljoen mensen die Hotmail gebruiken. Dat meldt GigaOM die de cijfers van ComScore in handen heeft.

Winst buiten Android

Google meldde afgelopen zomer al dat Gmail met 425 miljoen gebruikers de grootste e-maildienst is geworden. Google behaalde de voorsprong voor een groot deel dankzij het mobiele besturingssysteem Android. Gebruikers daarvan activeren een Google-account en krijgen daarmee toegang tot Gmail.

ComScore meet de actieve gebruikers op websites en laat mobiele gebruikers buiten beschouwing. Daardoor stelden diverse partijen vraagtekens bij de onthulling van Google, omdat eerder cijfers die keken naar actieve gebruikers vele malen lager uitkomen. Maar voor het eerst behaalt Google zelfs zonder de miljoenen Android-gebruikers de eerste plek in de lijst e-maildiensten.

In Nederland kleiner?

Of dit ook betekent dat Gmail de grootste is qua webbezoekers in Nederland is zeer de vraag. Google geeft geen cijfers over gebruik in Nederland of Europa, laat woordvoerder Mark Jansen weten aan Webwereld. Microsoft zei eerder dit jaar dat Hotmail de Nederlandse markt domineert met een aandeel van 61 procent tegenover 28 procent van Gmail (PDF).

Op de wereldwijde cijfers valt ook op dat niet zozeer Gmail is gegroeid, maar dat de bezoeken aan Yahoo en Hotmail zijn gekrompen. Microsoft introduceerde onlangs de Hotmail-vervanger Outlook.com. Het is niet bekend hoeveel gebruikers deze e-maildienst heeft. Hotmail moet aan het eind van de zomer van 2013 zelfs volledig verdwijnen.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000