Gelekte foto’s tonen Nokia EOS met 41 megapixel-camera

© PXimport

Gelekte foto’s tonen Nokia EOS met 41 megapixel-camera

Computer accessoires

Geplaatst: 6 juni 2013 - 06:52

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Elmar Rekers

Op een aantal uitgelekte foto’s is een nog onbekende smartphone van Nokia te zien. Het toestel draagt de werktitel Nokia EOS, draait op het Windows Phone-besturingssysteem en beschikt over een 41 megapixel PureView-camera.

Op woensdag lekte er al enkele foto’s van het toestel uit via de Chinese website WPdang, en donderdag wisten GSM Arena en ViziLeaks daar nog een groot aantal afbeeldingen aan toe te voegen. Het zou hier het eerste Windows Phone-toestel van Nokia betreffen dat voorzien wordt van een 41 megapixel-camera.

PureView 808

In 2012 lanceerde de Finse fabrikant ook al de PureView 808 (videoreview), een telefoon die hetzelfde aantal megapixels telt maar op het verouderde Symbian-besturingssysteem draait. Dat Nokia aan een Windows-telefoon werkt met dezelfde cameratechnologie, is al enige tijd bekend. Niet eerder was deze EOS-smartphone ook daadwerkelijk te zien.

© PXimport

De uitgelekte foto’s laten zien dat er een bijzonder grote cameralens is ingebouwd, die behoorlijk ver uit de behuizing steekt. Volgens de anonieme bron achter deze foto’s krijgt het toestel een 4,7 inch-beeldscherm (720p) en 32 GB aan geheugen. Volgens insiders zal Nokia de EOS-smartphone op 9 juli officieel aankondigen, waarna het toestel later dit jaar op de markt komt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000