Gebruiksvriendelijke en flexibele laptop

We stellen tegenwoordig hele andere eisen aan onze computers dan vroeger. Ze moeten razendsnel zijn, we willen er direct mee aan de slag kunnen, ze moeten het lang uithouden én we willen niet teveel gewicht meezeulen. Een jaar of tien geleden was dat een onmogelijke opgave geweest. Tegenwoordig is er echter een laptop die al deze eigenschappen combineert: de Chromebook.

© PXimport

Chromebooks draaien niet op Windows, maar op Chrome OS, een lichtgewicht besturingssysteem dat precies is afgestemd op de hardware. Het gevolg hiervan is dat niet alle systeembronnen zoals geheugen en processorkracht worden opgeslokt door het besturingssysteem, waardoor die bronnen beschikbaar zijn voor de programma’s waarmee je werkt.

Gebruiksvriendelijk

Daarnaast scoren Chromebooks hoge ogen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Je kunt letterlijk naar de winkel lopen, een Chromebook aanschaffen, hem uit de doos halen en beginnen met werken. Je hoeft het systeem niet eerst helemaal te configureren, allerlei irritante bloatware te verwijderen, een anti-virusprogramma te installeren, enzovoort. Je kunt direct aan de slag, en dankzij handige tools als Google Docs en Gmail hoef je niet eens eerst een Office-pakket te installeren om aan de slag te gaan. Daarnaast zul je tijdens het werken met je Chromebook nooit iets merken van updates. Die worden allemaal op de achtergrond uitgevoerd, zodat jij hier als gebruiker geen hinder van ondervindt.

Lichtgewicht en flexibel

We gaven al even aan dat de componenten van een Chromebook anders zijn dan die van een Windows-pc. Een belangrijk verschil is dat Chromebooks standaard opslaan in de cloud en daardoor een kleinere harde schijf nodig hebben. Door SSD te gebruiken in plaats van harde schijven, kunnen Chromebooks dunner en lichter zijn dan laptops die een harde schijf gebruiken. Daarnaast zien we ook steeds meer Chromebooks met een aanraakscherm. Dit, gecombineerd met het feit dat de displays van deze Chromebooks vaak helemaal omgeklapt kunnen worden (tegen de achterkant van het toetsenbord aan) zorgt ervoor dat de apparaten plotseling veranderen in superkrachtige tablets. Op die manier heb je het beste van twee werelden.

Batterij

Een laptop kan handig zijn, maar daarnaast wil je er natuurlijk ook lang mee aan de slag kunnen. Daar komt wederom het voordeel van de lichtere componenten om de hoek kijken. Omdat er door Chrome OS minder van de hardware wordt gevraagd, wordt er ook minder energie verbruikt. Als gevolg hiervan kunnen alle Chromebooks 8 uur of langer presteren zonder opgeladen te hoeven worden. Dat is lang genoeg voor een hele werkdag, of een vlucht van Amsterdam naar New York. Combineer dat met het feit dat steeds meer Chromebooks opgeladen kunnen worden met USB-C stekkers, en je hebt een superflexibele laptop die je voor een zeer vriendelijk prijskaartje van heel wat gebruiksgemak voorziet.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000