"Gebruik geen externe Vista Service Packs"

Pro-actieve computergebruikers hebben jarenlang onofficiële service packs voor Windows samengesteld die bestaan uit een aantal essentiële hotfixes.

Maar in het geval van Vista waarschuwt Microsoft om geen service packs van externe partijen te gebruiken.

In een bericht op het Windows Vista weblog waarschuwt Vista-productmanager Nick White voor een onbetrouwbare ‘Vista Service Pack 1 preview'. Microsoft is druk bezig met een officiële SP1 voor Vista, maar het bedrijf is terughoudend met het noemen van een datum waarop het wordt uitgebracht.

Gebruikers van de website thehotfix.net zitten in de tussentijd niet stil en zijn bezig met het samenstellen van een eigen SP1 voor Vista. Vroeger bleven dit soort onofficiële service packs ongemerkt, maar door de komst van ‘social news'-websites als Digg vinden ze door sensationele koppen als 'Blogger Posts Windows Vista SP1' nu ook hun weg naar het grote publiek.

White benadrukt dat een Service Pack niet alleen een verzameling hotfixes en beveiligingsupdates is. Vista-gebruikers moeten dan ook niet denken dat onofficiële service packs net zo goed of betrouwbaar zijn als de officiële Service Packs.

Maar ook al zou een onofficiële service pack niet een echte preview zijn van Vista SP1, maar alleen bestaan uit hotfxies, wat is er dan verkeerd aan om deze te installeren? Volgens White heel veel. De hotfixes worden uitgebracht om specifieke problemen op te lossen. Ze zijn niet uitgebreid getest. Pas wanneer ze in een Service Pack worden gestopt, doet Microsoft een volledige regressieve test en een betatest. Door een verzameling ‘ruwe' hotfixes te installeren kan een gebruiker juist meer problemen met zijn computer krijgen in plaats van minder.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000