Edifier Gammatera G2 - Niet alleen de prijs klinkt goed

© PXimport

Edifier Gammatera G2 - Niet alleen de prijs klinkt goed

Geplaatst: 3 november 2015 - 09:12

Aangepast: 14 december 2022 - 15:11

Niels van der Helm

De Edifier Gammatera G2 is een goedkopere koptelefoon die je kunt gebruiken tijdens het gamen. Je hoeft hiervoor slechts 40 euro neer te leggen. Maar krijg je dan wel waar voor je geld? Wij zochten het uit.

De Edifier-koptelefoon voor pc-gamers is mooi ontworpen. Het matzwarte design sluit goed aan bij de nieuwe zwarte computers die tegenwoordig op de markt komen. Daarnaast sluit het goed aan bij dat van huidige gameconsoles. Om deze koptelefoon te kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld je PlayStation 4 of Xbox One moet je echter wel een adapter hebben want de standaard aansluiting van de Gammetaria G2 geeft op de consoles alleen audio weer. Praten met medespelers is er dus niet bij. Zo'n adapter is gelukkig voor een paar euro te koop, maar het was netjes geweest wanneer Edifier dit met de headset had meegeleverd. De Gammetara G2 is voor pc-gamers wel zeer gebruiksvriendelijk, omdat je de koptelefoon op je pc direct kunt gebruiken wanneer je deze inplugt.

 

© PXimport

De Gammetara G2 is voor pc-gamers wel zeer gebruiksvriendelijk, omdat je de koptelefoon op je pc direct kunt gebruiken wanneer je deze inplugt.

Geluidskwaliteit van de G2

Het geluid van de Gammetara G2 is verrassend goed. Met 98 dB is deze koptelefoon goed te gebruiken voor zowel gamen als muziek luisteren. De bas is goed genoeg voor een gamekoptelefoon. Wanneer je het geluid harder zet blijft de kwaliteit redelijk overeind. Het geluid komt helder uit de speakertjes.

De G2 microfoon

Daarnaast ben je door de microfoon ook prima te verstaan voor je gesprekspartner. Bijkomend voordeel is dat de microfoon niet direct bij je mond zit. Hierdoor kan je altijd iets blijven drinken tijdens het gamen zonder dat je de microfoon hoeft te verplaatsen. Het enige nadeel is dat de microfoon niet zo flexibel is. Hierdoor kun je hem niet iets dichter bij je mond zetten om beter verstaanbaar te worden wanneer dit nodig mocht zijn.

Een ander nadeel is dat je de schakelaar voor het regelen van het geluid zeer gevoelig is. Bij een kleine verplaatsing van de schakelaar heeft dit direct grote gevolgen voor het volumeniveau.

De koptelefoon voelt stevig aan. Wanneer je de microfoon verplaatst, krijg je niet het gevoel dat je deze afbreekt. De koptelefoon is ook eenvoudig verstelbaar, waardoor deze aansluit bij een groot aantal mensen. Tijdens het testen van de Gammatera G2 werden mijn oren niet ondragelijk warm. Wel zouden de oorkussens iets groter mogen zijn. Het zou kunnen zijn da je oor net buiten het oorkussen valt, wat zou kunnen leiden tot irritatie.

 

© PXimport

Wanneer je de microfoon verplaatst, krijg je niet het gevoel dat je deze afbreekt.

Conclusie

Voor zo'n 40 euro krijg je met de Gammatera G2 in verhouding een zeer goede koptelefoon die gemakkelijk te gebruiken is. Het geluid is zeer goed in verhouding tot de prijs. De Edifier-headset is dan ook een leuk cadeau voor de feestdagen. Hij is gemakkelijk te gebruiken voor tijdens het gamen én voor het luisteren van muziek. Onthoud wel dat je een adapter moet kopen wanneer je de G2 wilt gebruiken op je gameconsole.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Goed geluid

Gebruiksvriendelijk

Prijs

Minpunten

Verstelbaarheid microfoon

Conclusie

Edifier Gammetara G2 -------------------- **Frequentiebereik:** 20 Hz- 20 KHz **Inpedantie:** 45Q **Ingangsvermogen:** 50mW **Geluidsdrukniveau (SPL):** 98dB **Aansluiting:** 3,5 mm stereo, 3,5 mm microfoon **Kabellengte:** 2,0 meter **Kleuren:** Zwart **Gewicht:** 240 gram...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten