Gadgets die jezelf en je dierbaren beschermen

© PXimport

Gadgets die jezelf en je dierbaren beschermen

Computer accessoires

Geplaatst: 9 februari 2020 - 07:51

Aangepast: 17 november 2022 - 08:58

Partnerredactie

Of het nou gaat om inbraak, brand of koolmonoxidevergiftiging, bij een naderend gevaar telt iedere seconde. Slimme gadgets helpen je om allerlei (levens)bedreigende situaties in een vroeg stadium te ontdekken. Ze geven je meer tijd om maatregelen te nemen, waardoor je een grotere kans hebt om schade of letsel te voorkomen. Wil je het huis en je dierbaren beter beschermen? We zetten de beste gadgets op een rij.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Google.

Gadgets voor een veiliger huis hebben vrijwel allemaal één ding gemeen. Je bedient ze namelijk vanuit een mobiele app. Sterker nog, deze app kan zelfs levens redden door bij een noodsituatie alarm te slaan. De meeste fabrikanten van slimme beveiligingsproducten brengen apps voor iPhone en Android uit, zodat je met praktisch iedere smartphone uit de voeten kunt.

Slimme inbraakbeveiliging

Degelijk hang- en sluitwerk inclusief het gebruik van anti-inbraakstrips ligt natuurlijk voor de hand, maar ook een duidelijk zichtbare bewakingscamera schrikt potentiële insluipers af. Sommige buitencamera’s hebben een schijnwerper met een gekoppelde bewegingsmelder, zodat er bij onraad direct felle verlichting aangaat. Heb je in de tuin al traditionele verlichting? Koppel die bij voorkeur aan een schemerschakelaar. Na zonsondergang springt de verlichting hierbij automatisch aan. Een voordeel, want inbrekers blijven liever uit het zicht. Tot slot helpt een slim alarmsysteem met raam/deurcontacten en bewegingsdetectoren om insluipers af te schrikken. Die zijn tegenwoordig prima betaalbaar en eenvoudig te installeren. Bij een verdachte situatie ontvang je een melding op je smartphone. Veel slimme alarmsystemen hebben bovendien een geïntegreerde sirene van ruim honderd decibel om inbrekers weg te jagen.

Effectieve brand- en koolmonoxidebescherming

Bij de plaatselijke bouwmarkt koop je al voor enkele euro’s een eenvoudige rookmelder. Dergelijke producten verhogen weliswaar de veiligheid van een woning, maar ze helpen helaas niet bij iedere situatie. Werk je overdags terwijl er thuis sprake is van rookontwikkeling, dan ben je afhankelijk van oplettende buren om de brand te blussen. Een slimme rookmelder geeft je op afstand meer controle, zoals de Google Nest Protect. Gunstig is dat dit apparaatje naast rook ook het levensbedreigende gas koolmonoxide detecteert. De bijbehorende Nest-app houdt je altijd en overal op de hoogte van de huidige stand van zaken. Bij rook of lekken van koolmonoxide ontvangen gezinsleden op hun smartphone, tablet of smartwatch een pushbericht. Als je thuis bent, hoor je aan een luide stem uit welke ruimte het gevaar afkomstig is. Onderneem meteen gericht actie! Je koppelt via het thuisnetwerk simpel meerdere Nest Protects aan elkaar, zodat je alle ruimtes kunt beveiligen. Deze rookmelder is heel wat nauwkeuriger dan de spotgoedkope exemplaren uit de bouwmarkt. Zo herkent de sensor zowel snel brandend als langzaam smeulend vuur, terwijl het alarm niet onnodig bij stoomontwikkeling (vocht) afgaat. Overigens zet je bij vals alarm vanuit de app de oorverdovende sirene gemakkelijk uit. Nuttig voor het geval er soms ‘onschuldig’ rook vrijkomt, zoals tijdens het frituren of gourmetten.

© PXimport

Nest-ecosysteem

Onder de Nest-paraplu ontwikkelt Google allerlei producten die je huis slimmer en veiliger maken. Het voordeel hiervan is dat je alle apparaten vanuit een enkele app aanstuurt. Naast de Nest Protect zorgen de Nest Cam IQ Indoor en Outdoor voor een veiliger huis. Tot slot breid je het Nest-ecosysteem optioneel uit met een slimme thermostaat, deurbel en/of speaker.

Een slimmer huis? Lees hier meer!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000