© PXimport

Foxconn sluit fabriek na rellen

Computer accessoires

Geplaatst: 24 september 2012 - 07:37

Aangepast: 16 november 2022 - 10:11

Elmar Rekers

De Taiwanese elektronicafabrikant Foxconn heeft een van zijn fabrieken in het Chinese Taiyuan gesloten. Dit nadat er maandag grote rellen waren uitgebroken, waarbij naar verluidt 2000 werknemers betrokken waren.

Er gaan verschillende verhalen rond over de mogelijke aanleiding voor de rellen. Zo meldt de Want China Times dat medewerkers van de fabriek beveiligingsmensen hinderden die een dief probeerde te pakken. Hierna zouden de relschoppers ruim twee uur vernielingen hebben aangebracht.

Foxconn omschrijft het incident als een 'meningsverschil'. Ook een lokale website spreekt over een meningsverschil, dat zou zijn ontstaan tussen zeven werknemers en een restauranthouder. Er zouden vervolgens 5000 agenten zijn opgetrommeld om de relschoppers in bedwang te krijgen.

Gewonden

"Foxconn werkt nauw samen met de lokale autoriteiten om de exacte oorzaak van het incident te achterhalen", aldus de persverklaring van de fabrikant. Bij de rellen en de confrontatie met de politie zouden zo'n veertig mensen gewond zijn geraakt. Bij de Foxconn-vestiging in Taiyuan werken bijna 80.000 mensen.

Foxconn is 's werelds grootste hardwarefabrikant, met een totaal van 1,2 miljoen werknemers. Het bedrijf houdt zich onder meer bezig met het fabriceren van gadgets voor Apple, Sony en Microsoft. Foxconn is de laatste jaren al meerdere malen in opspraak geraakt vanwege de erbarmelijke omstandigheden waaronder werknemers moeten functioneren en de lage lonen die worden uitbetaald.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000