Favicon Generator - pictogrammetje voor uw website

Favicons kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. U kunt een favicon niet alleen als pictogrammetje voor uw website tonen in de adresbalk van de browser, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor applicaties die op uw computer draaien.Elke favicon heeft de bestandsextensie .ico. Het maken van een favicon kon voorheen lastig zijn, maar er is nu de site GenFavicon.com.

De site maakt het genereren van een favicon zó makkelijk dat zelfs de beginnende webbouwer nu eigen pictogram voor zijn website kan hebben. De site maakt gebruik van de Ajax-technologie waardoor de pagina nooit helemaal opnieuw ingeladen hoeft te worden.

Om een eigen favicon te maken, moet u vier stappen doorlopen: U moet naar een afbeelding (gif, jpg of png) bladeren op uw computer, of een link naar de afbeelding op het internet opgeven. Vervolgens
moet u een uitsnede van de afbeelding maken, daarna geeft u de grootte op van de favicon (16 bij 16 is de standaard voor webicons)
en tenslotte bekijkt u een voorbeeld van de favicon en downloadt u deze naar uw computer.

Het enige nadeel van GenFavicon is dat het geen transparant pictogram kan genereren.

www.genfavicon.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000