Facebook wil veiligheidscheck vaker inzetten

Facebook wil veiligheidscheck vaker inzetten

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 16 november 2015 - 08:37

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:15

Facebook heeft tijdens de aanslagen in Parijs zijn 'veiligheidscheck'-functie voor het eerst ingezet buiten een natuurramp om. Het sociale netwerk meldt daarbij dit voortaan vaker te willen doen.

Met de veiligheidscheck kunnen Facebook-gebruikers aangeven of ze zich in een rampgebied bevinden, en of ze in veiligheid zijn gebracht. Vrienden en familie kunnen de tool op die manier ook gebruiken om op de hoogte te blijven van hun dierbaren.

Eerder zette Facebook de functie alleen aan bij natuurrampen, zoals de aardbeving in Nepal. Nu merkte het sociale netwerk op dat veel mensen naar Facebook gingen voor informatie omtrent de aanslagen, en wilde daarbij een handje helpen.

Franse vlag

Het afgelopen weekend konden Facebook-gebruikers ook hun profielfoto de kleuren van de Franse vlag geven, om op die manier hun betrokkenheid te tonen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000