Facebook wil tijdelijke profielfoto's mogelijk maken

Facebook wil tijdelijke profielfoto's mogelijk maken

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 14 september 2015 - 05:10

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:49

Facebook werkt aan een nieuwe functie waarbij je je profielfoto voor een bepaalde tijd kunt instellen. Dat is handig voor bijvoorbeeld tijdelijke acties, waarbij je je afbeelding voor bijvoorbeeld een goed doel kan veranderen.

Het sociale netwerk experimenteert daar op dit moment mee, bevestigt het tegenover Techcrunch.

Terug naar oorspronkelijke foto

Met de nieuwe functie is het mogelijk een bepaalde periode aan je profielfoto te hangen. Dat kan een dag, een week of een maand zijn. Na die tijd gaat je profielfoto terug naar je oorspronkelijke foto.

Speciale evenementen

De functie is handig bij bijvoorbeeld het steunen van goede doelen. In zo'n geval willen gebruikers tijdelijk een nieuwe profielfoto. Dat gebeurde bijvoorbeeld toen in Amerika het homohuwelijk werd geaccepteerd - Facebookers konden toen hun profielfoto veranderen naar een regenboogvlag. Ook tijdens minder prettige herdenkingen, zoals de ramp met MH17, nemen veel gebruikers bijvoorbeeld een profielfoto met een zwarte rand.

Proef

Die profielfoto moeten ze echter zelf weer veranderen, maar sommige gebruikers vergeten dat of doen dat veel later dan ze zouden willen. Het gat voorlopig nog om een proef waarbij Facebook kijkt naar de interesse voor het concept. Wanneer dat succesvol is, wordt de functie mogelijk uitgerold naar meerdere gebruikers.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000