Facebook test automatisch verdwijnende berichten

Facebook test automatisch verdwijnende berichten

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 12 september 2014 - 05:49

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:43

Facebook is in Nieuw-Zeeland gestart met het testen van berichten met een einddatum. Daarmee kun je aangeven wanneer geplaatste posts uit zichzelf weer verdwijnen.

Het tijdelijk delen van berichten is populair geworden door Snapchat, waarbij foto's, tekst en video zichzelf kort na aankomst weer vernietigen. Facebook experimenteerde er eerder ook al mee met diens geflopte Slingshot-dienst.

Een post op Facebook zou een vervaltijd kunnen hebben van minimaal een uur tot maximaal zeven dagen. Het is in te stellen door bij het bericht op een nieuw klok-icoontje te klikken.

Kanttekening

Is de tijd verstreken, dan wordt het bericht verwijderd. Met als kanttekening dat een post wel zichtbaar blijft zodra deze bij iemand in beeld is. Ververst deze zijn of haar Facebook-tijdlijn, dan is het bericht alsnog weg.

Vooralsnog is niet bekend of en wanneer Facebook van plan is deze functie wereldwijd uit te rollen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000