Facebook stuurt bericht aan slachtoffers dataschandaal

Facebook stuurt bericht aan slachtoffers dataschandaal

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 9 april 2018 - 05:57

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:00

Facebook stuurt vandaag de 87 miljoen gebruikers die zijn getroffen door het dataschandaal rond Cambridge Analytica een bericht met daarin een excuus. Onder die 87 miljoen zijn er ongeveer 90.000 Nederlanders die ook getroffen zijn door het dataschandaal en die het bericht dus ook zullen ontvangen.

Met het bericht krijgen de gebruikers van Facebook te weten dat hun gegevens in handen zijn gekomen van het bedrijf Cambridge Analytica. Het bedrijf verzamelde in 2015 de gegevens via de app 'thisisyourdigitallife' dit was een korte quiz die werd gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden. Het bedrijf gebruikte deze gegevens alleen ook voor commercieel gebruik. Met de verzamelde data kon Cambridge Analytica op persoonlijk niveau gebruikers benaderen met advertenties.

In het bericht dat de gebruikers gaan krijgen, wordt ook aangeraden te kijken naar de app-connecties. In een overzicht op Facebook kan je zien welke apps en sites allemaal toegang hebben tot een deel van jouw persoonlijke data. Ook overwegen veel gebruiker Facebook volledig te verwijderen. Na het schandaal maakte Facebook het al makkelijker om deze connecties te verwijderen. Facebook-CEO Mark Zuckerberg denkt dat zijn bedrijf nog jaren nodig heeft om volledig van het schandaal af te komen.

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000