Facebook lanceert zuinige Messenger Lite-app

Facebook lanceert zuinige Messenger Lite-app

Computer accessoires

Geplaatst: 3 oktober 2016 - 05:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:01

Facebook lanceert een zuinigere versie van zijn berichtendienst Messenger. De Messenger Lite-app is bedoeld voor landen waar mobiel internet vaak nog traag is.

Messenger Lite is hier dan ook nog niet te downloaden, maar wel al in landen als Kenia, Maleisië, en Venezuela. De app zelf weegt slechts 10 MB en is dus snel binnen te halen. Onbekend is welke functies precies missen om Messenger Lite zo licht te maken.

Duidelijk is wel dat gebruikers in elk geval kunnen chatten en foto's naar elkaar kunnen sturen, wat ook de voornaamste reden is om een chatapp te installeren. De applicatie is geoptimaliseerd om te kunnen werken op oude smartphone-modellen en met het 2G-netwerk.

Android

Facebook lanceert Messenger Lite eerst alleen als Android-versie, omdat smartphones met dit besturingssysteem het meest gebruikt worden in opkomende markten. Of de app ook naar Nederland komt (wij zien er hier ook wel de voordelen van in), is nog onzeker.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000