Facebook lanceert Messenger voor jonge kinderen

Facebook lanceert Messenger voor jonge kinderen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 4 december 2017 - 12:28

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:30

Facebook lanceert in de Verenigde Staten een speciale versie van Messenger, die jonge kinderen de berichtendienst op een veilige manier laat gebruiken.

De nieuwe app heeft Messenger Kids en laat ouders profielen aanmaken voor hun kinderen. Facebook benadrukt dat hiermee geen standaard Facebook-profiel wordt aangemaakt, en zodoende ook niet openbaar te vinden is. 

Contacten worden ook opgezocht en toegevoegd door ouders, dit wel op basis van Facebook-profielen. Wanneer kinderen leeftijdsgenootjes willen toevoegen, kan dat alleen wanneer de ouders ervan zelf een Facebook-profiel hebben.

Chatten en bellen

Verder werkt Messenger Kids op vrijwel dezelfde manier als Messenger voor volwassenen. Chatten kan via tekst, maar ook videobellen wordt ondersteund. Tevens kunnen foto's verzonden worden, eventueel met grappige stickers erop.

Momenteel is Messenger Kids alleen nog beschikbaar voor Amerikaanse ouders. Wanneer de app wereldwijd lanceert, is niet bekend. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000