Facebook komt met spelletjesplatform Gameroom

Facebook komt met spelletjesplatform Gameroom

Computer accessoires

Geplaatst: 2 november 2016 - 11:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:47

Facebook lanceert een app die als plek dient voor alle spelletjes die normaal gesproken los op het sociale netwerk te spelen zijn. Het zogeheten Gameroom is sinds vandaag te downloaden voor Windows-computers.

In Gameroom kunnen ontwikkelaars hun spellen in de etalage zetten. Dat zijn nu nog games tot 200 MB groot, maar het is niet ondenkbaar dat er in de toekomst spellen bij komen die kunnen wedijveren met grote commerciële titels. Nu staan er in Gameroom nog voornamelijk games die ook al via Facebook zelf beschikbaar zijn. Bekende voorbeelden zijn Candy Crush en Farmville.

Gameroom moet het nog niet hebben van de kwaliteit van de spellen, en ook het platform zelf werkt nog niet helemaal zoals het zou moeten. Veel games doen het nog niet of nog niet goed, en het aanbod van titels die de moeite waard zouden zijn om te spelen is nog wat schaars. Maar voor de mensen die verslingerd zijn aan dit soort spelletjes, is het een handig startpunt.

Privacy

Om van Gameroom gebruik te maken, heb je een Facebook-profiel nodig. Daarnaast vraagt iedere game - in min of meerdere mate - om bepaalde persoonlijke informatie, zoals toegang tot je mailadres en je contacten. Voordat je een spelletje start, zie je om welke data precies wordt gevraagd. Je kunt er dan nog voor kiezen om er vanaf te zien.

Gameroom is hier te downloaden.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000