Fabrikant draait Firefox OS op goedkope MIPS-chip

Een Britse chipfabrikant heeft Firefox OS draaiend gekregen op een goedkope tablet met een MIPS-processor. Het open source-besturingssysteem werkt voorlopig alleen nog op een beperkt aantal toestellen, maar fabrikant Imagination kan het OS nu ook op goedkope tablets draaien.

De tablet waarop Firefox OS nu draait is een dualcore MIPS32-processor van slechts 1,2 GHz. Dat geeft wel aan dat het nieuwe mobiele besturingssysteem ook op minder krachtige chipsets kan draaien.>

Kwaliteitseisen

Imagination is het bedrijf achter de MIPS-chipset, die vooral in goedkope tablets en smartphones worden gebruikt. Dat Firefox OS nu op een dergelijke goedkope tablet draait, is volgens Imagination bewijs dat het voldoet aan de kwaliteitseisen voor de browser.

Nieuw OS

Firefox OS is een nieuw mobiel besturingssysteem dat gebaseerd is op de gelijknamige browser van Mozilla. Dat wil het OS later op meerdere apparaten kunnen zetten waardoor het en geduchte concurrent moet worden van Android en iOS, maar voorlopig maakt slechts een handjevol modellen gebruik van het besturingssysteem.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000