Ernstig beveiligingslek gevonden in Netgear-routers

Twee modellen routers van Netgear bevatten volgens onderzoekers een ernstig beveiligingslek, waarmee een aanvaller willekeurige code kan uitvoeren. De populaire Nighthawk R7000 is een van de modellen die is getroffen.

Onderzoekers van de Carnegie Mellon Universiteit ontdekte het beveiligingsprobleem waarbij aanvallers die het ip-adres van de router kennen, gevaarlijke code kunnen uitvoeren op de R6400- en R7000-routers van Netgear.

De hacker kan een gevaarlijke code uitvoeren door gebruik te maken van het ip-adres van de router en heeft daarbij meteen root-toegang tot die router.

Het probleem treedt op bij de Netgear R7000 router met firmware-versie 1.0.7.2_1.1.93 en eerder en voor de R6400 is dat versie 1.0.1.6_1.0.4.

Op dit moment is er nog geen patch uitgebracht door Netgear. De onderzoekers raden gebruikers zelfs aan om de modellen die getroffen zijn door de bug, niet meer te gebruiken.  

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000