Eerste 8K-video op YouTube

Computer accessoires

Geplaatst: 10 juni 2015 - 09:01

Aangepast: 20 september 2022 - 07:33

Je kunt er vrijwel niets mee, maar voor het zeer selecte groepje mensen dat nu al over een geschikt beeldscherm beschikt kan de eerste 8K-video nu op YouTube kijken.

Eerste 8K-video op YouTube

8K betekent een resolutie van 7680 x 4320 pixels. Het is de opvolger van 4K, de nieuwe standaard die inmiddels in steeds meer nieuwe toestellen wordt gebouwd.

Ghost Towns

Dat is blijkbaar niet genoeg voor sommigen, want de video Ghost Towns heeft die hogere resolutie. Hoewel de techniek voor 8K al een paar jaar ondersteund wordt door YouTube, is dit de eerste keer dat er een dergelijke video op de website staat.

Virtual reality

Overigens wordt dat 8K met een reden aangeboden. De resolutie is straks nodig voor het afspelen van virtual reality-video's in de YouTube-app. Daarmee kun je VR-video's kijken via een goedkope bril zoals de Google Cardboard.

Björk

De eerste virtual reality-video's staan inmiddels ook al in de YouTube-app, mits je daarvan de nieuwste versie hebt gedownload. Het gaat daarbij om een nieuwe muziekvideo van de zangeres Björk, die via een Cardboard-icoontje ook in VR te bekijken is.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000