Download met gemak de leukste streams

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 april 2007 - 20:04

Aangepast: 19 september 2022 - 12:33

De nieuwste versie van browser Firefox biedt vooral veel stabiliteit en veiligheid en daarnaast een aantal nieuwigheden. Met een daarvan haalt u streaming films binnen en bewaart u ze op de harde schijf. Daarna maakt u er een avi-bestand van. Een plugin ofwel add-on is eigenlijk niets anders dan een klein hulpprogramma dat aan hoofdprogramma Firefox iets extra's toevoegt.

Download met gemak de leukste streams

De nieuwste versie van browser Firefox biedt vooral veel stabiliteit en veiligheid en daarnaast een aantal nieuwigheden. Met een daarvan haalt u streaming films binnen en bewaart u ze op de harde schijf. Daarna maakt u er een avi-bestand van. Een plugin ofwel add-on is eigenlijk niets anders dan een klein hulpprogramma dat aan hoofdprogramma Firefox iets extra's toevoegt. Dit 'extra' kan werkelijk van alles zijn. In deze workshop stellen we bijvoorbeeld een plugin aan u voor waarmee u allerlei 'streaming' filmpjes onderschept. Normaal gesproken kunt u een op die manier aangeboden video (denk bijvoorbeeld aan een live tv-uitzending of iets dergelijks) niet op schijf bewaren, met de plugin wél.

Stap 1

[afbeelding0]Allereerst moet u de nieuwste versie van Firefox downloaden. Ook als u al een oudere, nog geschikte versie gebruikt is upgraden beslist de moeite waard. Start daarvoor uw normale browser (en dat mag voor de laatste keer best Internet Explorer zijn) en ga naar Mozilla.com. Als het goed is treft u daar een grote groene knop aan met onder de tekst Download Firefox - Free de tekst Dutch, ten teken dat automatisch de Nederlandstalige versie wordt aangeboden. Klik in dat geval op de downloadlink en bewaar het installatiebestand tijdelijk op uw Bureaublad. Staat er bij u onverhoopt géén Dutch als taal, kies dan in het selectiemenu rechts onderaan de pagina de optie Nederlands en klik op Go. Op de nieuw geopende pagina kunt u dan alsnog de Nederlandse Firefox 2 downloaden.

Stap 2

[afbeelding0]Dubbelklik op het net binnengehaalde installatiebestand en klik op de knop Uitvoeren in het waarschuwingsvenster. Klik in de eerste stap op Volgende, selecteer de optie Ik accepteer de voorwaarden in de licentieovereenkomst en klik wederom op Volgende. Kies nu de optie aangepast om te voorkomen dat er mogelijk ongewenste programma's op uw pc worden geïnstalleerd. Klik op Volgende en schakel de optie Quality Feedback Agent bij voorkeur uit. Klik nog een paar keer op Volgende en tot slot op Installeren. Na het kopiëren van de benodigde bestanden is een klik op Voltooien voldoende om Firefox 2 voor het eerst te starten.

Stap 3

[afbeelding0]De allereerste keer dat u Firefox start, wordt u gevraagd of u deze browser als standaardbrowser wilt instellen. Als u met Ja antwoordt betekent dit dat Firefox voortaan automatisch bij elke webkoppeling in welk programma dan ook zal starten. Als u graag bladert met tabbladen, keurig passend afdrukt en een lekker snel werkend programma wilt, is er niets mis met dit programma. Mocht u zich later ooit nog bedenken, dan is dat ook geen probleem. In dat geval start u de aloude Internet Explorer en vraagt dat programma u of het als standaardbrowser gebruikt moet worden. Klik op Ja en u bent wederom van browser gewisseld. Krijgt u deze vraag in Internet Explorer onverhoopt niet voorgeschoteld, dan klikt u daar in het menu Extra op Internet-opties. Schakel in het geopende venster op het tabblad Programma's de optie Controleren of Internet Explorer de standaardbrowser is in en klik op OK. Sluit Explorer en start het programma nogmaals waarna u de genoemde vraag alsnog voorgeschoteld krijgt.

Stap 4

[afbeelding0]Wij gaan uiteraard verder met Firefox. Plugins heten in Firefoxjargon addons; klik in het menu Extra op deze optie om naar een pagina met uitbreidingen te gaan. Voordat deze pagina opent, moet u echter eerst in het vers geopende dialoogvenster Add-ons rechtsonder op de link Extensies verkrijgen klikken.

Stap 5

[afbeelding0]Klik op de introductiepagina op de link Download Tools (downloadgereedschappen). Scroll in de nieuw geopende pagina naar beneden tot u de link Ook? Video Ook! Tegenkomt en klik hierop. Op alweer een nieuwe pagina vindt u tot slot een knop Install now (installeer nu). In het waarschuwingsvenster klikt u tot slot op de knop Nu installeren.

Stap 6

[afbeelding0]Na het downloaden en de installatie moet u Firefox opnieuw starten. Dat doet u door op de daarvoor bestemde knop in het geopende dialoogvenster te klikken. Om te controleren of uw addon ook werkt, gaat u (bijvoorbeeld) naar de pagina Youtube.com. Selecteer daar een filmpje dat u wilt bekijken én opslaan. Links onderin het venster van Firefox is een pictogram verschenen dat wit wordt zodra een downloadbare film op een pagina aanwezig is. Klik op dit pictogram (1) en daarna in het venster Voer een naam in voor het bestand op de knop Opslaan. Uiteraard kunt u elke map kiezen die u wenst.

Stap 7

[afbeelding0]Probleem van de YouTube-video's is dat ze in een totaal onbekend .flv-formaat worden gedownload. Gelukkig bestaan er conversieprogramma's die van een YouTube-filmpje een standaard .avi-exemplaar maken. Veel van dergelijke programma's kosten een hoop geld, maar gelukkig vonden wij een gratis exemplaar met de naam SUPER voor u op Erightsoft.com. Klik aldaar op de Start Downloading SUPER-link onderaan de pagina, kies een Download Now-site en bewaar het installatiebestand (bijvoorbeeld) weer op uw Bureaublad.

Stap 8

[afbeelding0]Dubbelklik op het binnengehaalde bestand SUPERsetup.exe en klik vervolgens op de knop Uitvoeren in het venster Bestand openen - Beveiligingswaarschuwing. Selecteer als taal - uiteraard - Nederlands en klik op OK. In de daarop geopende installatiewizard klikt u een paar keer op Volgende, kiest u uw snelkoppelingen en klikt u tot slot op Installeren. Na het kopiëren van de programmabestanden (en dat zijn er nogal wat, dus heb even geduld) opent een Help-venster dat u voor nu met een gerust hart kunt sluiten. Klik tot slot op Voltooien in de laatste stap van de wizard waarna SUPER start.

Stap 9

[afbeelding0]SUPER beschikt over heel veel conversiemogelijkheden. In dit voorbeeld converteren we het net gedownloade YouTube-filmpje naar het standaard mpeg2-formaat. U kunt dan later met uw brandprogramma een complete dvd samenstellen met de leukste video's voor een uur of wat kijkplezier. Sleep allereerst de te converteren video naar het hoofdvenster van SUPER (1) en selecteer vervolgens in het selectiemenu bij (2) de optie mpg (Mpeg II). Alle overige opties worden nu automatisch ingesteld. Klik met uw rechtermuisknop ergens in het venster van SUPER en klik in het daarop geopende menu op Specify The Output Destination Folder. Blader naar een map waarin u het geconverteerde bestand wilt bewaren. Klik op SAVE changes waarna u de conversie daadwerkelijk kunt starten door op de knop Encode (3) te klikken. Afhankelijk van de lengte van de oorspronkelijke film en de prestatie van uw pc kan het omzetten wat tijd kosten.

Stap 10

[afbeelding0]Na de conversie kunt u het .mpg-bestand gewoon afspelen in Windows Media Player. De videodownloader in combinatie met converter SUPER is dan ook een ijzersterke combinatie waarmee u in ieder geval filmpjes van YouTube en Google Video probleemloos downloadt en omzet naar een gangbaar formaat.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000