© PXimport

Dit zijn de gekste slimme apparaten

Computer accessoires

Geplaatst: 10 februari 2019 - 15:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:43

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Leuk, al die slimme apparaten, maar in alle eerlijkheid slaan veel bedrijven de plank toch ook weleens behoorlijk mis. We hebben een flink aantal rare slimme apparaten voor je opgezocht, waarbij we ons voor een keertje niet druk hebben gemaakt over of ze in Nederland verkrijgbaar zijn … want ons koopadvies is voor deze lijst: zou je dat nou wel doen?

Quirky Egg Minder

Prijs: $ 10,- (ca. € 8,50)

We zijn groot fan van slimme apparaten in de keuken, maar sommige ervan zijn toch echt niet zo nuttig als ze doen voorkomen. De Egg Minder van Quirkly laat je namelijk via wifi weten hoeveel eieren er nog in het doosje zitten. We maken geen grapje, meer is het niet. De enige reden dat we deze Egg Minder ooit zouden aanschaffen, is het feit dat hij nog geen tien euro kost. En voor die prijs is een slim apparaat natuurlijk hilarisch om te showen, zelfs al is het zinloos.

© CIDimport

HAPIfork

Prijs: $ 99,- (ca. € 86,-)

Briljant natuurlijk deze naam … maar de enige functie die deze vork heeft is bijhouden hoe snel je eet en je met behulp van vibraties corrigeren. Dit heeft als doel dat je het voedsel wat langzamer consumeert en dus beter kauwt. Op zich zien we daar heel erg het nut van in, te snel eten en slecht kauwen is een belangrijke oorzaak van overgewicht, en dat is natuurlijk wel een probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Echter, wij kennen een heel slim iets dat je deze gewoonten veel goedkoper bijbrengt: je moeder!

© CIDimport

Hidrate Spark

Prijs: $ 45,- (ca. € 39,-)

Een slimme waterfles, dat kan toch niet een fles zijn die … jawel: het enige dat deze slimme waterfles doet, is jou laten weten op welke momenten je water moet drinken. De fles toont een mooie gloed als reminder én synchroniseert met je smartphone, zodat je keurig bij kunt houden hoe goed je het hebt gedaan op het waterfront. Het is niet eens het prijskaartje van ca. 39 euro dat ons tegenstaat. Maar zeg eens eerlijk: als jij niet kunt onthouden dat je water moet drinken, hoe ga je dan onthouden dat je je fles moet opladen?

© CIDimport

Brita Infinity

Prijs: $ 75 (ca. € 65,-)

Vroeger was een waterkoker met alleen kokend water erin genoeg. Tegenwoordig moet het filter in zo’n waterkoker met regelmaat vervangen worden, omdat de schoorsteen van de fabrikant ook moet blijven roken. Nee, we kunnen er natuurlijk flauw en sarcastisch over doen, maar er is natuurlijk niet zoveel mis met water filteren (al blijven we ervan overtuigd dat de filters minder snel vervangen hoeven te worden dan de fabrikant aangeeft). In dat opzicht is de Brita Infinity wel interessant, omdat de slimme waterkoker zelf meet wanneer het filter z’n functionaliteit verliest en je daarvan op de hoogte stelt. Woon je in de Verenigde Staten, dan kun je de waterkoker zelfs koppelen aan Amazon.com, zodat de waterkoker z’n eigen navulling kan bestellen. En dat vinden wij dus een beetje eng.

© CIDimport

Chip

Prijs: $ 249,- (ca. € 215,-)

De Chip Smart Cookie Oven kun je nog het beste omschrijven als de Senseo voor koekjes. Je koopt een set Cookie Pods (het koekjesequivalent van de koffiepad) en die plaats je in het apparaat. Tien minuten later zijn je koekjes klaar. Op zich een tof concept, ware het niet dat je maar vier koekjes tegelijk kunt bakken, koekjes maken helemaal niet ingewikkeld is, en ze in een gewone oven net zo snel klaar zijn. Daarbij kunnen we voor 215 euro een verdraaid goede normale oven kopen.

Onvi Prophix

Prijs: $ 299 (ca. € 259,-)

In theorie begrijpen we heel erg goed waarom dit product is gemaakt. De Onvi Prophix is een tandenborstel met een ingebouwde camera, die je precies laat zien wat je doet tijdens het poetsen, zodat je geen excuus meer hebt om plekken over te slaan. Maar in alle eerlijkheid, 300 dollar voor een tandenborstel betalen omdat er een camera in zit, dat gaat heel ver. Er zitten weliswaar allerlei handige schrapertjes, masseertipjes en noem het maar op bij, maar die krijgen we van Oral B ook. Maar de voornaamste reden dat we deze gadget een beetje overdreven vinden is dat we ons niet kunnen voorstellen dat mensen die belabberd poetsen, wel hun hele mond gaan inspecteren met een camera.

Flosstime

Prijs: $ 27,- (ca. € 24,-)

Als we toch tanden aan het poetsen zijn, gaan we het meteen maar even hebben over flossen. Geen kwaad woord over flossen, dat is nuttig en belangrijk en het is niet verstandig om dat te vergeten. Maar om nu een elektrische floss-dispenser te kopen die een treurgezichtje laat zien in led-lampjes wanneer je vergeten bent te flossen, en met één druk op de knop de perfecte lengte flosdraad verstrekt … dat gaat ons toch echt zeventien stappen te ver. De prijs valt op zich nog mee, en het ding ziet er heel cool uit, maar kom nou toch, we zijn toch gewoon volwassen mensen? We kunnen toch echt wel onthouden dat we een draadje tussen onze tanden door moeten halen?

© CIDimport

Kerastase Hair Coach

Prijs: $ 200,- (ca. € 173,-)

We liegen niet als we zeggen dat we hardop gezucht hebben, toen we begonnen met het tikken van dit stukje over de Kerastase Hair Coach. Het is niet eens dat we het nut van een slimme haarborstel niet inzien, het is meer dat we verbaasd zijn over wat de makers slim vinden. Zo is deze haarborstel in staat om waar te nemen of je haar nat of droog is … je weet wel, net als je vingers. Iets nuttiger is de ingebouwde microfoon, die kan waarnemen of er veel klitten in je haar zitten (die meet het geluid van je haar, niet hoe hard je au roept). De ingebouwde gyroscoop meet vervolgens hoe hard en wild je borstelt, en geeft je aan de hand daarvan borsteladvies. Sorry, next!

© CIDimport

Kohler Numi

Prijs: $ 6400,- (ca. € 5540,-)

Het kon natuurlijk niet uitblijven. We kunnen slim winkelen, slim voedsel bereiden, dus dan moeten we dat voedsel ook slim uit ons lijf kunnen dumpen. Jawel, slimme toiletten, ze bestaan. Niet alleen vinden we dit product belachelijk omdat de fabrikant een foto op z’n website heeft staan waarin het toilet midden in de huiskamer (!) staat, maar vooral ook vanwege de belachelijke features. Bewegingsdetectie zodat de bril automatisch opent, wc-bril-verwarming, een ingebouwd bidet, de kontdroger 2000 (oftewel een ingebouwde föhn), een luchtverfrisser, ingebouwde luidsprekers (waar, hoe kunnen we deze grap niet maken, alleen maar schijtmuziek uit klinkt) en voetenverwarming. De makers kunnen wat ons betreft de pot op!

© CIDimport

Bruno

Prijs: $ 199,- (ca. € 172,-)

Bij Bruno denken wij toch voornamelijk eerst aan het gelijknamige personage van komiek Sacha Baron Cohen, maar het is dus sinds kort ook een prullenbak. Een slimme welteverstaan, want Bruno (de prullenbak, niet de komiek) laat het je weten wanneer de vuilniszakken bijna op zijn en wanneer je vuilnis aan de straat kan. Daarnaast heeft deze prullenbak een ingebouwde stofzuiger, waardoor je het vuil alleen maar naar de voet van de prullenbak hoeft te vegen en het automatisch wordt opgezogen. Hij moet in juli leverbaar worden, wij vinden het toch wel prijzig voor een vuilnisbak, en Bruno wil natuurlijk graag dat je ook een abonnement op hun vuilniszakken neemt …

© CIDimport

Oombrella

Prijs: € 64,-

Het is natuurlijk niet leuk als je je paraplu vergeet. Met dat in gedachten is de Oombrella ontworpen, een paraplu die je snel een notificatie op je smartphone stuurt als je hem dreigt te vergeten. En, een uniek selling-point volgens de makers: ook als het gaat regenen. Het is eenvoudig om je mee te laten slepen in dat soort marketingpraat, maar Buienradar geeft je diezelfde notificatie en is gratis. Daarbij, weet je hoeveel paraplu’s je kunt kopen voor 64 euro? Dan is het echt niet zo erg om er af en toe eentje ergens te laten liggen.

© CIDimport

SmartyPans

Prijs: $ 229,- (ca. € 198,-)

Als je je nieuwe vlam bij je thuis uitnodigt, wil je hem of haar natuurlijk wel een fenomenale zelfgekookte maaltijd voorschotelen. Deze pan moet je daarbij helpen. Een serie pannen de naam SmartyPans geven vinden we stiekem natuurlijk ook gewoon heel grappig, al kun je je afvragen hoe serieus de fabrikant z’n eigen product neemt. Wij in ieder geval niet heel erg. Het concept is op papier echt wel slim: een pan die aan de hand van een recept op je smartphone bijhoudt hoeveel van elk ingrediënt je precies in de pan moet doen, hoe heet de pan mag zijn enzovoort. Maar iedereen weet: als je een kluns bent in de keuken, gaat ook deze pan je niet redden. Bovendien heeft onze gewone pan al een verdraaid goede indicatie dat het vuur te hoog staat, namelijk: stinkende rook en/of zwart vlees. Tip voor je volgende date: bestel gewoon tapas!

© CIDimport

Lovebox

Prijs: € 89,99

We leven in een wereld waarin we onze liefde op Facebook uiten terwijl het onderwerp van onze affectie gewoon naast ons op de bank zit. Kan het nog onpersoonlijker? Jazeker, met de Lovebox. Dit kleine doosje werkt als een verkapt communicatie-apparaat. Zodra je een berichtje ontvangt, gaat het deksel open, toont het een bericht, en gaat het hartje keihard draaien. Met de juiste marketingwoorden (waar de fabrikant overigens erg goed in zit) zou je bijna gaan geloven dat zoiets romantisch is. Maar kom op, je stuurt een berichtje naar een houten doosje. Ga gewoon langs met de lunch of verras iemand met een bloemetje. Gadgets zijn niet romantisch, sorry.

© CIDimport

i.Con Smart Condom Ring

Prijs: € 69,-

Natuurlijk gaan we ook nog even iets over seks schrijven, want met die houten liefdesdoos scoor je vast punten. Er zijn heel veel slimme gadgets op dit gebied, van op afstand bestuurbare vibrators, tot complete interactieve sekspoppen. We zien ons die apparaten niet zo snel gebruiken, maar we begrijpen wel degelijk dat ze binnen de productcategorie absoluut niet raar of zinloos zijn. Deze i.Con Smart Condom Ring is dat wat ons betreft echter wel. Het is namelijk een soort Fitbit voor om het geslachtsdeel van de man. Wie deze ring draagt, meet hoeveel calorieën verbrand zijn, de snelheid van de stoten, het totale aantal stoten, de gemiddelde hoeveelheid seks, de totale duur van alle vrijpartijen enzovoort. En uiteraard kun je je prestaties meten met de i.Con-community, want een scorebord voor bedprestaties is echt wat de wereld nodig heeft.

© CIDimport

Porkfolio

Prijs: $ 50,- (ca. € 43,-)

Je kunt kinderen niet vroeg genoeg leren om goed met geld om te gaan. Ze leren om te sparen, ze doen af en toe een flinke miskoop en ze hebben vast ineens ergens geen geld voor op het moment dat ze het nodig hebben … allemaal heel leerzaam. De makers van Porkfolio hebben een slim spaarvarken (een woordencombinatie die we nooit gedacht hadden te tikken) ontwikkeld, dat nauwkeurig bijhoudt hoeveel geld er naar binnen gaat. Bij elke munt die ingeworpen wordt, geeft de neus van het varken licht, en wordt het huidige saldo direct doorgestuurd naar een smartphone (want alle vijfjarigen hebben natuurlijk een smartphone tegenwoordig?). Niet dat kinderen ooit aan sparen toekomen, want het apparaat kost maar liefst 50 dollar. Letterlijk en figuurlijk dus een spaarvarken dat oplicht.

© CIDimport

Furbo

Prijs: $ 199,- (ca. € 172,-)

Wij zijn geen dierenbeulen, en we snappen best dat, als je huisdieren hebt, het niet fijn is om ze alleen te moeten laten. Levenssituaties kunnen natuurlijk veranderen, maar in de regel is het misschien beter om gewoon geen huisdieren te nemen als je niet veel thuis bent. Dat voorkomt namelijk dat je maar liefst 200 dollar moet neertellen voor een camera waarmee je tegen je huisdier kunt praten en zelfs snacks kunt uitwerpen. Wat ons betreft nog een tikje misdadig ook, want het beest snapt er geen drol van: hij hoort je, krijgt snacks van je, maar jij bent in geen velden of wegen te bekennen.

© CIDimport

Belty Power

Prijs: € 149,-

“Serieus? Jouw riem houdt alleen maar je broek omhoog?” Dat is de slogan waarmee de makers van deze slimme broekriem ons willen overtuigen om 149 euro uit te geven voor hun product. We hadden dus verwacht dat deze riem zou meten hoelang we al zitten, hoeveel calorieën we verbranden en dat soort zaken. De Belty Power kan echter niets van dit alles: het is namelijk niets anders dan een zeer fraai vormgegeven powerbank waarmee je je smartphone kunt opladen. Op zich een geinig idee, ware het niet dat je de kabel van je smartphone aan de voorkant moet insteken, waardoor het toch een beetje is alsof je je het apparaat oplaadt met je geslachtsdeel. En dat dan voor 149 euro.

© CIDimport

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000