Komt Microsoft met nieuwe Surface-apparaten?

© PXimport

Komt Microsoft met nieuwe Surface-apparaten?

Computer accessoires

Geplaatst: 17 september 2019 - 12:46

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Justin Doornekamp

Microsoft zit niet stil en is onder meer druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Xbox-console, een concurrent van Apple’s AirPods en mogelijk zelfs met een Surface-apparaat met een dubbel scherm. Op 2 oktober organiseert Microsoft een mysterieus Surface-evenement, waar we vermoedelijk nog veel meer verrassingen kunnen verwachten.

Techwebsite Engadget liet weten dat Microsoft is begonnen met het versturen van uitnodigingen naar media voor een Surface-evenement. Op de uitnodiging zien we een gedeelte van het Microsoft-logo en daaronder “Save the date” met de datum 2 oktober 2019.

Engadget liet niet weten of er voor de rest nog informatie in de uitnodiging staat. Duidelijk is wel dat het evenement in New York plaatsvindt en dat er ongetwijfeld wat verrassende aankondigingen zullen komen.

© PXimport

Hoewel het onduidelijk is wat er precies aangekondigd zal worden, kunnen we wel een gokje wagen. Wellicht komt er een nieuwe Surface Pro of kiest Microsoft ervoor om de huidige Surface line-up notebooks van een update te voorzien. Ook de draadloze oordopjes die Microsoft ontwikkelt als antwoord op de AirPods van Apple, kunnen op het evenement in oktober voorbijkomen. De oordopjes gaan volgens de geruchten immers Surface Buds heten.

Wat we vermoedelijk niet hoeven te verwachten, is meer informatie over de nieuwe Xbox-console met codenaam Project Scarlett. De nieuwe console zal pas tegen het einde van 2020 op de markt komen.

Natuurlijk is er ook ruimte voor wat verrassingen. Microsoft wil immers het Surface-merk weer op de kaart zetten door niet alleen laptops te ontwikkelen, maar ook door andere apparaten het Surface-label mee te geven. Zo heeft Microsoft al een koptelefoonlijn, genaamd Surface Headphones.

Wat er in oktober ook aangekondigd zal worden, één ding is in ieder geval zeker: fans van Surface hebben wat om naar uit te kijken. Wordt vervolgd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000