Dit is er nieuw in Paint 3D

Computer accessoires

Geplaatst: 26 oktober 2016 - 12:58

Aangepast: 16 november 2022 - 09:46

Joris Peterse

In het voorjaar van 2017 verschijnt de ‘Creators Update’ van 2017. In deze update wordt Paint vernieuwd en hernoemt. De naam Paint 3D verraadt de prioriteit van het tekenprogramma.

In Paint 3D wordt het voor gebruikers mogelijk om 3D-objecten te importeren en tekenen. Het programma is hiervoor aangepast om ook met een stylus te kunnen tekenen. Omdat het ruimtelijk tekenen is, wordt er niet met lagen gewerkt zoals in Photoshop en andere fotobewerkingsprogramma’s. Je draait en verplaatst objecten direct in het tekenprogramma. Lees ook: Dit verschijnt er in de Windows 10 Creators Update

Objecten

Hoewel het natuurlijk mogelijk is om zelf 3D-objecten te tekenen, wil je ze natuurlijk ook bestaande objecten toevoegen. Hiervoor heeft Microsoft de handen ineengeslagen met SketchUp. Maar ook een community opgezet die 3D-objecten kan delen: Remix 3D. Ook wordt het aanbod van creaties van anderen via een zijbalk in Paint 3D geïntegreerd.

Microsoft liet zelfs een app zien, die met de camera van een smartphone objecten in 3D kan vastleggen, zodat je ze in Paint kunt hergebruiken. Tijdens de demo werd de app op een Windows Mobile toestel getoond, maar Veel werd er niet losgelaten over de app. Het is nog onbekend of deze apps ook verschijnen voor Android en iOS.

Eindresultaat

Het 3D-eindresultaat werd uiteindelijk tijdens de demonstratie gedeeld op Facebook, verwerkt in een PowerPoint-presentatie en zelfs als object geplaatst in een HoloLens-omgeving.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000