Deze apps zijn in eerste instantie compatible met de Surface Dial

Microsoft zet op een rijtje welke applicaties als eerste de Surface Dial als invoerapparaat ondersteunen. Het draaischijfje werd vorige week onthuld.

De bekendste apps die aan te sturen zijn met de Surface Dial zijn Word, Powerpoint, Excel, OneNote, alle standaard Windows-apps (waaronder Photos, Paint en Groove Music), Spotify en Sketchpad. Ook Revu, Drawboard PDF, Mental Canvas Player en Sketchable zijn enkele voorbeelden van Surface Dial-compatible apps.

Besturing

Door de schijf kort ingedrukt te houden, opent er in de applicaties een rond menu. Door er vervolgens aan te draaien, kun je opties selecteren. Die verschillen per app. Denk aan het volume regelen in Spotify, het selecteren van kleuren in Paint of het ongedaan maken van acties in Word. 

Surface en meer

De Surface Dial werd onthuld als onderdeel van de Surface Studio all-in-on-pc. De gadget is echter ook los te koop (voor 99,99 dollar), en kan ook gekoppeld worden aan de Surface Pro 4 en de Surface Book. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000