© PXimport

De beste bluetoothspeakers van 2020

Computer accessoires

Geplaatst: 29 december 2020 - 07:00

Aangepast: 25 november 2022 - 10:42

Wesley Akkerman

Bluetoothspeakers zijn extreem handige speakers die je in veel situaties kunt gebruiken. Je gebruikt ze in huis, in de tuin, ergens onderweg of bij een vriend. En ze klinken meestal nog goed ook, voor het formaat. Maar wat zijn nou de beste bluetoothspeakers die je nu kunt kopen?

JBL Xtreme 3

De JBL Xtreme 3 heeft in vergelijking met z’n voorganger wellicht niet zo heel veel nieuwe dingen te bieden. Maar wat is het een fijne bluetoothspeaker om aan te horen. Zijn voorgangers bevielen ook allemaal en dit model zet die tevredenheid voort. Het frequentiebereik is iets breder, het opladen gaat lekker snel via de usb-c-kabel en ook is er een (klein) verschil in geluidskwaliteit. Misschien hoort niet iedereen dat meteen, maar het verschil is er wel degelijk. Daarnaast is het design vernieuwd is oogt het model stoerder en zien we ook een verbeterd ip-certificaat, waardoor het gevaarte ook niet zo snel kapotgaat. Mocht je de prijs overigens te hoog vinden van de Xtreme 3, dan kun je ook nog steeds de Xtreme 2 overwegen. Dat model heeft enkele moderne aanvulling niet, maar klinkt ook lekker vol en krachtig.

© PXimport

UE Megaboom 3

Eén van de beste speakers van dit moment is nog steeds de UE Megaboom 3. Dit is een speaker uit 2019 (de enige op deze lijst) die laat zien hoe je een luidspreker uitbrengt met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Naast een goede batterijduur is duidelijk dat de UE Megaboom 3 een volle basweergave heeft en stemmen helder de kamer in slingert. Bovendien kun je meerdere Megaboom-modellen aan elkaar koppelen voor een nog voller geluid (dat kan met nieuwe en oude versies). Houd er wel rekening mee dat het best een zwaar en log ding kan zijn als je hem ergens mee naartoe wil nemen, maar dat is eigenlijk één van de weinige nadelen van het apparaat.

Harman Kardon Citation 200

Als je een alleskunner in huis wil halen en je hebt wat geld te besteden, dan doe je er goed aan te kijken naar de Harman Kardon Citation 200. Dit is de duurste speaker op deze lijst en met reden. Het is namelijk een wifi-speaker die eveneens beschikt over bluetooth. Je kunt het apparaat bedienen met je stem, maar ook met de knoppen bovenop of via een muziekstreamingdienstapplicatie. Omdat bluetooth aanwezig is, ben je niet verplicht te kiezen voor een specifieke smartphone of bepaalde muziekstreamingdienst en kun je – dankzij het draagbare karakter en de ingebouwde accu van de Harman Kardon Citation 200 – vrijwel overal naar je favoriete muziek luisteren. Het is tevens één van de mooiere speakers op deze lijst, die ook nog eens, via wifi, op te nemen is in een bestaand multiroomspeakernetwerk. Dit is een bluetoothspeaker voor iedereen die op zoek is naar een krachtpatser die qua functionaliteit nog meer in zijn mars heeft.

Lees ook onze Harman Kardon Citation 200 review.

© PXimport

JBL Clip 4

Als je draagbaarheid de belangrijkste factor vindt en je wil niet teveel besteden aan goed geluid, dan is de JBL Clip 3 eigenlijk de perfecte speaker voor jou. De compacte speaker past in een tas en kan er ook aangehangen worden, middels de meegeleverde karabijnhaak. Ten opzichte van de Clip 3 heeft JBL enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo klinkt het geluid net even wat helderder en voller en ziet de speaker er een stuk stoerder en robuuster uit. Bovendien is het apparaat waterdicht, waardoor je hem – hopelijk aankomende zomer – ook kunt meenemen naar festivals en dergelijke. De accuduur is ook flink: de ingebouwde batterij gaat vaak zo’n tien uur mee.

© PXimport

Marshall Uxbridge

Dat veel bluetoothspeakers vandaag de dag meer functionaliteit aanbieden dan alleen de bluetoothverbinding, bewijst ook de Marshall Uxbridge. Deze speaker kwam begin 2020 uit en is een beetje uit de spotlight verdwenen, maar dat is volgens ons onterecht. De speaker oogt niet alleen stoer en eigenaardig met zijn fysieke knoppen bovenop, hij heeft ook handige features als Spotify Connect en AirPlay 2. Daarnaast zit er ook een microfoon aan boord waarmee je stemassistent aanspreekt (je moet kiezen voor een versie met Amazon Alexa of de Google Assistent -- er is geen variant die allebei aambiedt). De speaker beschikt over een vol en warm geluid en kan lekker hard gezet worden (zonder geluidsvervorming), maar is helaas niet zo draagbaar als je zou willen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000