De beste barbecue-apps voor het warme zomerweer

De beste barbecue-apps voor het warme zomerweer

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 mei 2016 - 11:05

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:59

Het warme weer staat voor de deur en dat betekent dat de barbecue weer naar buiten mag! Om de beste gerechten te vinden én te leren hoe je ze klaarmaakt kun je goed op je smartphone terecht. We zetten de beste apps onder elkaar om de perfecte barbecue te organiseren. Recepten, het weer, enne... Wie betaalt dat vlees eigenlijk?

Recepten

Tsja, als je het over recepten hebt kom je niet onder de Allerhande uit. Het beroemde blad van Nederlands grootste grootgrutter heeft apps voor Android, iOS en Windows Phone en staat zeker de komende weken barstensvol recepten voor de barbecue.

Voor Android:Voor iOS:


Daarnaast staan de App, Play, en Windows Store bomvol met recepten-apps die vaak specifiek zijn gericht op de barbecue. Voor iOS zijn 'Barbecues & Grilling' en 'Grill-It!' de meest uitgebreide.

Barbecues & Grilling (iOS)Grill It! (iOS)

Voor Android

'Grill-It!' is er voor € 1,05 ook voor Android, of je kunt terecht bij 'Grill Recipes'.

Grill Recipes (Android)Grill it! (Android)

Ribs
Als je het wat specifieker zoekt zijn er ook genoeg apps te vinden. Neem op iOS bijvoorbeeld BBQ Ribs Recipes. Daar krijg je voor € 0,99 een app met honderden recepten voor spareribs op de barbecue. Lekker.

BBQ Ribs Recipe (iOS)

 


Hulpmiddelen

Wij durven eigenlijk niet zo toe te geven dat we soms wat hulp nodig hebben bij het grillen van vlees. Je hoort toch eigenlijk zelf te weten hoe lang die kipfilet op de kolen moet zonder óf rood óf droog te worden. Niemand is perfect, dus is het niet erg dat je daar wat hulp bij zoekt. Dat kan met Barbeque Buddy Timer, een geavanceerde stopwatch speciaal voor het buiten grillen. Met Barbeque Buddy Timer voer je in wat voor soort vlees je wil hebben en hoe je dat wil bereiden (medium rare, well done), en je krijgt te zien hoe lang je hamburger op de grill moet.

Barbeque Buddy Timer is gratis op Android. Er is een soortgelijke app voor iOS genaamd GrillTime, maar die kost € 1,99.

Grill Time (iOS)Barbeque Buddy Grill Timer (Android)

Pit Pal

Pit Pal is een uitgebreide app voor de echte barbecue-fans. Hier vind je geen recepten, maar kun je je eigen perfecte grills en barbecue-maaltijden onthouden. In Pit Pal kun je opslaan welke gerechten je hebt gemaakt, op welk type kolen, hoe warm die waren, en natuurlijk hoe dat smaakte. Is bovendien gratis voor Android en iOS.

Voor iOS:Voor Android:

 


Welke wijn?

Bij een barbecue hoort natuurlijk een goede wijn, maar welke fles kun je nou het beste opentrekken? In de app-winkels staan duizend-en-één applicaties voor serieuze vinologen, maar 'Hello Vino' is één van de handigste om te gebruiken tijdens het barbecuen. De app is namelijk niet alleen bedoeld voor dure, exclusieve wijnen, maar ook voor dranken die je gewoon in iedere buurtsuper kunt halen. Je kunt er bovendien bij aangeven voor welke specifieke maaltijd of welke gelegenheid je wijn wil hebben, waarop Hello Vino een goede suggestie doet. En dat is nog gratis ook!

Je kunt Hello Vino downloaden voor iOS en Android, via onderstaande links:

Voor iOS:Voor Android:

... of bier?

Als je liever een biertje bij je bier hebt kun je het beste terecht bij Untappd, de beste bier-app van dit moment. Untappd is gratis te gebruiken voor iOS, Android en Windows Phone. Hoewel de app vooral sterk leunt op de sociale component (je kunt je gedronken bier vergelijken met vrienden) kun je ook alles opzoeken over iedere soorten bier die bij elke maaltijd past.

Voor iOS:Voor Android:

 


Weer-apps

Je wil natuurlijk zeker weten dat het lekker weer wordt als je gaat barbecueën, en net als recepten-apps zijn er meer dan genoeg weer-apps om in de gaten te houden of je de barbecue buiten kunt zetten.

De meest bekende apps ken je waarschijnlijk wel: Weeronline HD, Buienradar... Onze collega's van Computer!Totaal zijn echter veel dieper in de wondere wereld van meteorologische applicaties gedoken en schreven op wat de beste weer-apps zijn.


Wie betaalt wat?

Barbecueën doe je niet in je eentje, maar wie betaalt die rekening nou? Iemand schiet de hamburgers voor, een ander neemt de wijn mee, maar die verdeling gaat nooit helemaal eerlijk. Je kunt gelukkig een paar apps gebruiken om kosten makkelijk te delen.

Neem bijvoorbeeld 'Barbeque: Group Expenses'. Die is speciaal gemaakt voor grill-fans die de kosten voor een barbecue samen willen delen. De app is gratis voor Android, en maakt het mogelijk om in te voeren wie welk deel van de kosten heeft betaald. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën (vlees, drank, 'accessoires'), en voegt het bedrag toe dat ervoor is betaald. Je kunt vervolgens contactpersonen toevoegen om kosten mee te delen en zo te zien wie er nog een schuld open heeft staan. De app ziet er wat rudimentair uit, maar werkt zonder bugs en is duidelijk.

Je kunt Barbeque: Group Expenses downloaden in de Play Store (of met onderstaande QR-code).Daarnaast kun je een speciale bank-app gebruiken om de kosten te delen. De beste app daarvoor is bunq, dat niet alleen een app maar ook een officieel erkende Nederlandse bank is. Dat betekent dat je er een uniek IBAN-nummer voor krijgt en van daaruit geld kunt overmaken (of ontvangen). Je kunt de app het beste gebruiken naast je bestaande rekening om kleine bedragen over te schrijven. Om precies te lezen hoe dat werkt, kun je kijken bij iCulture.

Als je liever een algemene app hebt voor het delen van kosten, dan kun kijken naar Splitwise. Dat is gratis voor iOS en al jaren één van de bekendste apps om kosten te delen met anderen.Je kunt Splitwise hier downloaden:

Voor iOS:Voor Android:

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000