© PXimport

De 5 meest nutteloze slimme gadgets

Computer accessoires

Geplaatst: 9 juni 2019 - 13:35

Aangepast: 24 november 2022 - 13:39

Justin Doornekamp

Het Internet of Things heeft de potentie om veel taken gemakkelijker, sneller en goedkoper uit te voeren, maar de ontwikkelingen slaan soms een beetje door. Sommige slimme gadgets zijn nog een leuke gimmick, maar andere hadden echt niet gemaakt hoeven worden. Wij sommen vijf gadgets op die tot de laatste categorie behoren.

1. Hidrate Spark 2.0

Met deze fles van Hydranome vergeet je nooit meer voldoende water te drinken. De waterfles geeft je door middel van een app een seintje wanneer je wat water moet drinken op basis van je persoonlijke gegevens die je invult, zoals je gewicht en lengte. In de fles zit een bewegingssensor, die bijhoudt wanneer je de fles oppakt en schuin houdt om te drinken. De fles gloeit ook nog eens op als je bepaalde doelstellingen hebt bereikt. Een beetje overdreven is het allemaal wel.

© CIDimport

2. Smalt

De Smalt is een slim zoutvaatje, die je verbindt aan je telefoon en waarmee je instelt hoeveel zout er uit het vaatje komt. Schud je telefoon op en neer en de aangegeven hoeveelheid zout komt uit het apparaatje. Als dat nog niet genoeg is, heeft de Smalt ook een speaker ingebouwd zitten en kun je het bedienen met je stem. En dat voor 200 dollar. Pijnlijk is vooral dat het zoutvaatje vastloopt bij grove zoutkorrels.

3. Trakz

Een Fitbit geeft je inzicht in hoeveel je beweegt en daarmee hoeveel calorieën je per dag verbrandt. De tracker geeft je niet alleen inzicht in jouw gezondheid en fitheid, maar je ontvangt ook persoonlijke begeleiding en tips om je gezondheid te verbeteren. Trakz kan dit ook allemaal bijhouden, alleen niet van jou, maar van je huisdier. Juist ja, Trakz is een Fitbit voor huisdieren. Je kunt de beweging van je huisdier op de voet volgen, zien waar deze het liefst ligt en je krijgt ook inzichtelijk hoeveel je kat of hond op een dag eet.

© CIDimport

4. Kerastase Hair Coach

Withings, het voormalige Nokia Health, maakt interessante producten: van smartwatches tot slaapsensoren en slimme beveiligingscamera’s. Zo af en toe slaat het bedrijf flink de plank mis, bijvoorbeeld met de Kerastase Hair Coach. Deze smartborstel herkent wat voor soort haar je hebt en geeft aan of je het wel op de juiste manier kamt. Het verzamelt allerlei gegevens en bepaalt op basis daarvan wat de kwaliteit van je haar is. Mocht dit niet al te best zijn, dan kun je tips ontvangen om de kwaliteit van je haar te verbeteren. Wellicht is de kapper een betere (en goedkopere) oplossing.

© CIDimport

5. Egg Minder

Voor de Egg Minder moet je wel een enorm grote fan zijn van eieren, maar zelfs dan is deze gadget overbodig. Je krijgt inzichtelijk welke eieren het langste in de koelkast liggen en via een koppeling met je telefoon kun je altijd zien of het tijd is om nieuwe eieren aan te schaffen. Op zich is een blik in de koelkast wel voldoende om te constateren of je weer naar de supermarkt moet.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000