Dit zijn de 5 beste smartwatches van 2015

© PXimport

Dit zijn de 5 beste smartwatches van 2015

Computer accessoires

Geplaatst: 18 december 2015 - 10:10

Aangepast: 24 november 2022 - 11:44

Redactie

2015 was natuurlijk het jaar van de Apple Watch, maar ook concurrenten als Samsung, Sony en Asus brachten slimme horloges op de markt. Wat zijn de beste 5 smartwatches die je in 20015 kunt kopen?

Apple Watch

Getest op zaterdag 25 april 2015

Over het display van de Apple Watch kunnen we kort maar krachtig zijn: dat is fantastisch. Kraakhelder, superscherp, zowel binnen als buiten. Wanneer je het horloge voor de eerste keer aanzet, zie je een heel vaag en donker Apple-logo, en dat is het moment waarop je even vreest dat dit de helderheid is die je kunt verwachten. Luttele seconden daarna weet je direct dat het goed zit. De krasbestendigheid van het display zal nog moeten blijken, maar daarover maak ik me eerlijk gezegd niet zoveel zorgen.

Je zou het bijna vergeten tussen alle slimme functies door: dit is een horloge. Hoe zit het daar eigenlijk mee? Best goed eigenlijk. Zoals eerder gezegd werkt het mechanisme waarbij het scherm aanspringt zodra je op je horloge kijkt prima, en het is fijn dat je daarnaast nog extra informatie hebt, zoals notificaties, de datum en eventuele andere zaken die je in beeld wilt hebben.

© CIDimport

Aluminium glimt minder dan roestvrij staal, maar dat heeft juist wel iets.

Voor mij is de Apple Watch wel 400 euro waard, omdat ik van gadgets hou, ik vind het een fantastisch stuk speelgoed en ik ben zonder enige twijfel nu al smoorverliefd op mijn smartwatch, mét al z'n tekortkomingen. Maar mainstream is het niet, simpelweg omdat niemand écht een Apple Watch nodig heeft. Maar zoals ook de iPad heeft bewezen, kunnen onmisbare apps uiteindelijk een wereld van verschil maken en ook ditmaal zullen het de ontwikkelaars zijn die een grote rol spelen in het succes van de Apple Watch. Mijn oordeel? De Apple Watch is zonder twijfel de beste smartwatch die je op dit moment kunt kopen.

Lees hier de volledige review van de Apple Watch.

Samsung Gear S2

Getest op donderdag 19 november 2015

De afgelopen tijd heb ik op de redactie veel eigenaardige polstechnologie voorbij zien komen. De meeste smartwatches leken uit een slechte sciencefictionfilm te komen, met grote, vooral dikke schermen en vaak vierkante of rechthoekige vormen. Er zaten maar weinig apparaten tussen die ik ook na werktijd om m'n pols wilde houden. En dan heb ik het tot nu toe alleen nog maar over de vorm, niet de functionaliteit. Maar uit het niets komt Samsung opeens met een smartwatch die het qua vorm helemaal goed doet.

De bediening met de draairing, knoppen en touch werkt intuïtief. Samsung heeft ook flink gesleuteld aan besturingssysteem Tizen. Wanneer je de Gear S2 voor het eerst in handen krijgt heb je snel je weg gevonden in de bediening, apps en mogelijkheden. Het werkt logischer dan Android Wear smartwatches en de Apple Watch.

© CIDimport

Je laadt de smartwatch op door hem in een magnetisch laadstation te plaatsen.

De basis van de Gear S2 smartwatch staat als een huis. Het horloge is heel mooi ontworpen en het besturingssysteem werkt zo logisch dat je er direct in thuis bent. Samsung worstelt alleen met de functionaliteit, het applicatie-aanbod is karig en niet alle diensten werken even goed. Hierdoor blijft voor mij een smartwatch nog niet een apparaat waar waarmee ik niet zonder kan.

Bekijk hier de volledige review van de Samsung Gear S2.

Pebble Time Steel

Getest op maandag 14 december 2015

Pebble kwam met één van de eerste smartwatches op de markt. Inmiddels is die eerste Pebble opgevolgd door de Pebble Time met kleurenscherm, waarvan ik de luxere variant Pebble Time Steel heb getest. Biedt een Pebble voordelen ten opzichte van een Apple Watch of Android Wear-smartwatch?

© CIDimport

De Time verschilt veel van zijn eerste voorganger.

In tegenstelling tot andere smartwatches voelt de Pebble meer als een horloge met extra functies, wat mij betreft een pré. Qua bedieningsgemak en mogelijkheden blijft Pebble zeker achter bij andere smartwatches. Daar staat tegenover dat je altijd de tijd kunt zien en de accu bijzonder lang meegaat. Een prettige toevoeging op je smartphone, maar met de opkomst van allerlei slimme apparaten misschien niet heel toekomstgericht.

Hier vind je de volledige review van de Pebble Time Steel.

Sony Smartwatch 3

Getest op donderdag 28 mei 2015

Hoewel Sony al meerdere wearables op de markt heeft gebracht, is de Smartwatch 3 de eerste smartwatch van het bedrijf dat Android Wear draait. Is het horloge je Android-assistent waar je op zit te wachten?

© CIDimport

De Sony Smartwatch 3 heeft wel iets weg van de Apple Watch...

De Smartwatch 3 is een horloge met een mooi scherm, beste accuduur en goede bouwkwaliteit. Als sporthorloge volstaat de Smartwatch 3 wat minder omdat een hartslagmeter ontbreekt. Ook weet het besturingssysteem Android Wear en de beschikbare apps zich nog niet onmisbaar te maken.

Bekijk hier de volledige review van de Sony Smartwatch 3.

Asus ZenWatch

Getest op woensdag 17 juni 2015

Ook Asus stort zich op de markt van de smartwatches met een horloge dat Android Wear draait. In tegenstelling tot de meeste concurrenten oogt de ZenWatch van Asus een stuk statiger en juist minder sportief. Het is in ieder geval geen horloge dat je liever onder je mouw verbergt.

© CIDimport

De Asus ZenWatch is misschien wel de mooiste smartwatch van allemaal.

Hoewel de Asus Zenwatch er aantrekkelijk uitziet, heb ik m'n bedenkingen bij het horloge. Vooral bij cruciale onderdelen als de accuduur en het schermpje laat de smartwatch steken vallen. Ook de ZenWatch app en hartslagmeter zijn missers. Laat je dus niet bedriegen door het uiterlijk, maar weet waar je aan begint als je de ZenWatch overweegt aan te schaffen.

Lees hier de volledige review van de Asus ZenWatch.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000