Cyanogen stopt met versleutelde sms-app WhisperPush

Cyanogen stopt met de versleutelde berichten-functie WhisperPush. Die dienst was optioneel te gebruiken in de sms-app van CyanogenMod en CyanogenOS, maar de makers verwijzen nu naar alternatieven de app Signal.

Cyanogen zegt dat het systeem kampt met registraties van nieuwe gebruikers, maar wil verder niet uitweiden over de problemen. De dienst blijft tot 1 februari te gebruiken, daarna stopt het.

CyanogenMod

WhisperPush is een optie in de standaard Berichten-app op besturingssystemen als ROMs en besturingssystemen van Cyanogen, die zowel te downloaden zijn als standaard worden aangeboden op bepaalde telefoons zoals de OnePlus One.

Whisper

In plaats van de versleutelde dienst wijst Cyanogen nu naar Signal, een speciale versleutelde bel- en sms-app van OpenWhisperSystems. De naam Whisper is daarbij niet helemaal toevallig gekozen - OpenWhisperSystems heeft de technologie achter WhisperPush gemaakt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000