Creative komt binnenkort met de opvolger van hun uiterst muzikale toetsenbord, te weten de Prodikeys DM. Dit uit de kluiten gewassen toetsenbord beschikt naast de standaardtoetsen ook nog eens over 37 pianotoetsen.

Door de toonhoogte met drie octaven te verhogen of te verlagen ligt het totale bereik van op 104 tonen. Daarnaast zijn handigheidjes als pitch bend en sustain niet vergeten. Het midi-gedeelte biedt ruimte aan 128 verschillende muziekinstrumenten en 100 ritmes en kan de nummers via software exporteren naar mp3, wav of midi-formaat. De koppeling met de computer verloopt via de ps/2-poort. Eenmaal aangesloten, wordt het apparaat in de meeste muzieksoftware als midi-controller herkend. De pianotoetsen zijn normaliter bedekt door een losse klep, die bij gewoon typwerk dienst doet als polssteun. De Prodikeys DM is er zowel in een beige als in een zwarte uitvoering en wordt geleverd met een uitgebreide softwarebundel. Het toetsenbord zal op korte termijn voor iets meer dan € 100 verkrijgbaar zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000