Corsair K63 Wireless en K63 Lapboard: Gamen met het bord op schoot

© PXimport

Corsair K63 Wireless en K63 Lapboard: Gamen met het bord op schoot

Computer accessoires

Geplaatst: 5 maart 2019 - 08:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Stephan Overbeeke

Traditioneel treffen we PC gamers zittend achter een bureau aan, maar gamen in de huiskamer wordt populairder dankzij nieuwe diensten als Shadow, of game stream hardware zoals de Nvidia Shield. Het enige wat dan ontbreekt is een oplossing om je toetsenbord en muis goed te gebruiken, en dat is precies waar Corsair de Corsair K63 Wireless en K63 Lapboard voor uitbrengt

Deze review draait om twee losse producten. De K63 Wireless (ca 130 euro) is een draadloos mechanisch toetsenbord, en als je hem in de K63 Lapboard accessoire (ca 70 euro) klikt verandert het geheel in een echte huiskamer oplossing. Het voordeel van deze split is dat je er ook direct een uitstekend draadloos toetsenbord voor bij je PC mee in huis haalt. En uitstekend is geen understatement, want Corsair’s K-series toetsenborden zijn al jaren terecht populair: kwalitatief uitstekend, een top aanslag dankzij Cherry MX mechanische switches, en voorzien van goede softwaremogelijkheden op gebied van o.a. Macro’s. De Corsair K63 Wireless is daar geen uitzondering op, en er zit zelfs een polssteun bij voor gebruik op je bureau.

De combinatie mechanisch gaming toetsenbord en draadloos komt niet veel voor omdat gamers normaliter niet willen inleveren op ruwe invoersnelheid en verlichting; twee zaken die juist heel stevig op een accu wegen. De snelheid zit wel snor, maar hoewel Corsair wel heeft gekozen om (blauwe) verlichting in de toetsen te bouwen schakelden we dat vrij snel uit gezien er met de verlichting een kleine 20 uur accuduur over blijft, ten opzichte van een veel mooiere 75 uur zonder. Nog altijd genoeg voor een aantal avonden gamen, maar met een lastig te vervangen accu kiezen we voor behoud van de levensduur en schakelen we de verlichting liever uit.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Van het bureau, naar je schoot

Met twee clips zet je de K63 Wireless stevig vast in het K63 lapboard, wat feitelijk niet meer is dan een groot blok kunststof voorzien van een groot kussen over de volledige onderzijde. Daardoor ligt hij comfortabel op schoot, en met een redelijk forse muismat aan de rechter kant is het gamen met het lapboard op schoot ook heel erg aangenaam. Kussentjes onder de armen, en gaan.

In de ervaring zelf laat K63 niets te wensen over, het maakt couch gaming een stuk meer nauwkeurig dan gamen met een controller, maar het is wel een product dat net bij je moet passen. Console gamers zijn hun controllers reeds gewend, en Game PC’s of game streamers in de huiskamer zijn een relatieve zeldzaamheid. Zoek je echter een dergelijke oplossing, dan doet dit precies wat je zou verwachten. Alternatieven zijn ook beperkt: Razer’s Turret is niet te koop, Roccat’s Sova is bedraad wat een stuk minder praktisch is, en non gaming alternatieven bieden niet de snelheid die de K63 combinatie biedt.

© PXimport

Conclusie

De grootste hindernis is de prijs, want met 200 euro voor deze combinatie -en dan dien je nog een draadloze muis aan te schaffen- is hij verre van goedkoop. Hij doet zijn taak echter uitstekend, is kwalitatief keurig, je hebt er ook een uitstekend los toetsenbord aan voor bij je computer, en als je huiskamer gaming serieus wilt doen op PC, Xbox One of via streaming dan is dit een uitstekende oplossing.

8,0

ONS OORDEEL

Corsair K63 Wireless

Pluspunten

Goed toetsenbord

Gamen met het bord op schoot

Minpunten

Accu niet vervangbaar

Accuduur met LED aan

Prijzig

Conclusie

**Prijs** € 129,- **Gewicht** 1,1 kg **Switches** Cherry MX Red **Aansluiting** 2,4GHz (USB Dongle), Bluetooth 4.2 **Compatibiliteit** PC, Xbox One, Nvidia Shield **Extra’s** Polssteun, Media Keys **Website** ...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000