Chat-app Telegram krijgt betaalde functies

Chat-app Telegram krijgt betaalde functies

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 23 december 2020 - 09:50

Omdat de chat-app Telegram 500 miljoen actieve gebruikers nadert, wordt er nagedacht over betaalde functies om de dienst draaiende te houden. Voor de functies die nu al gratis zijn, hoef je straks echter niet te betalen.

Dat maakt Telegram-oprichter Pavel Durov vandaag bekend. De makers achter de app richten zich met de betaalde functies op 'power users' en zakelijke gebruikers die Telegram in teamverband gebruiken. Op premium stickers na worden er verder nog geen concrete voorbeelden van dergelijke functies gegeven. 

Daarnaast wordt er gewerkt aan een eigen advertentieplatform, wat een onderdeel wordt van publieke Telegram-groepen. Deze hebben vaak vele duizenden gebruikers binnen dezelfde groep. Het bedrijf benadrukt daarbij dat 1-op-1-chats advertentievrij blijven. Ook is men niet van plan om Telegram door te verkopen zoals WhatsApp ooit door Facebook opgekocht werd. 

Veilig alternatief

In het verleden werd Telegram vaak geadverteerd als een veiliger alternatief voor WhatsApp, vanwege de toegepaste encryptie. Inmiddels bezit WhatsApp zelf echter ook end-to-end-versleuteling. 

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000