Britse internetpiraten jarenlang de cel in

Britse internetpiraten jarenlang de cel in

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 december 2015 - 07:31

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:01

Vijf Britse internetpiraten moeten jarenlang de cel in wegens het uploaden van duizenden films. Dat vonnis is vandaag voltrokken in het Verenigd Koninkrijk, omdat de mannen 'Hollywood' miljoenen aan misgelopen inkomsten hebben gekost.

De personen in kwestie zaten achter groepen als 26K, RemixHD, DTRG en RESISTANCE. Deze waren vooral actief in de jaren 2010-2014 en zijn vergelijkbaar met YIFY. Gezamenlijk lekten ze meer dan 9000 films online, die daarna illegaal gedownload konden worden.

Meer dan 4 jaar

De hoogste straf is voor een Britse man die meer dan 880 films online zette als de eigenaar van 26K. Die werden vervolgens meer dan anderhalf miljoen keer gedownload. Hem wacht een gevangenisstraf van 4 jaar en 6 maanden.

De rest van de straffen loopt uiteen van 2 tot 4 jaar cel.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000