In juni 2003 werden de details al bekend, maar pas nu is het ook officieel vrijgegeven door de Bluetooth Special Interest Group: versie 1.2 van de bluetooth-specificatie.

De belangrijkste verbeteringen ten opzichte van versie 1.1: minder interferentie met andere draadloze technieken door Adaptive Frequency Hopping (afh), verbeterde spraakverbindingen door Enhanced Voice Processing (evp) en een snellere koppeling met andere bluetooth-apparaten. Door afh past de verbinding zich aan wanneer andere apparatuur eveneens gebruik maakt van de 2,4 GHz-band, zoals het geval is bij magnetrons, babyfoons en 802.11b/g wifi-netwerken. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van het beschikbare spectrum, zonder andere apparatuur te storen. Het resultaat: snellere en stabielere verbindingen. Evp verbetert de kwaliteit van spraak, vooral in rumoerige omgevingen. Dit is vooral van belang voor gebruikers van bluetooth-headsets. De eerste apparaten met bluetooth 1.2 liggen inmiddels in de winkel en zijn uiteraard compatibel met bestaande bluetooth-apparatuur.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000