Bezitters van wearables leggen apparaat snel aan de kant

Een deel van eigenaren van wearables gebruikt het apparaatje na een tijdje niet meer. Dat blijkt uit onderzoek van Gartner.

Het onderzoek is gehouden in Groot Brittannië, Australië en de Verenigde Staten onder 9592 respondenten in de periode juni en augustus van 2016. Van alle ondervraagden heeft 29 procent aangegeven zijn smartwatch niet meer te gebruiken, 30 procent gebruikt zijn fitnesstracker niet meer. Uit het onderzoek is niet naar voren gekomen binnen welk tijdsbestek bezitters afstand van hun apparaat doen.

Onderzoeker Angela McIntyre zegt dat het 'afhaken' op dergelijke apparaten een groot probleem is voor de industrie. "Het verlatingspercentage is behoorlijk hoog ten opzichte van het gebruikspercentage. Om waarde toe te voegen moeten wearables iets bieden wat smartphones niet hebben, zoals extra incentives en gaming-elementen."

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000