Bètaversie Firefox met aanraakfunctionaliteit uitgebracht

De Firefox-bowser van Mozilla is vanaf vandaag als de bètaversie beschikbaar voor Windows 8. Mozilla meldt dat de browser geschikt is voor besturingssystemen met touchscreens en werkt met de tegels van het besturingssysteem.

Dat meldt de maker van de open-source-browser op zijn blog. De nieuwe Firefox werkt, net als Windows 8, met de inmiddels bekende 'tegels'. Daarmee opent de gebruiker de favorieten, geschiedenis, en meest gebruikte websites.

Swipen De browser kan ook worden bediend via swipe-bewegingen, en gebruikers kunnen kiezen of zij een pagina in fullscreen willen zien of juist in een deel van het scherm. Daarnaast kunnen gebruikers een pagina veel makkelijker delen met anderen door de geïntegreerde functies met Windows.

Opgelet: nog lang niet af Het betreft nog steeds een bèta-versie, dus kan het zijn dat de browser niet altijd naar behoren werkt. Mozilla raadt gebruikers aan veel feedback te geven en ieder probleem te melden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000