Berichten-app Somebody maakt chatten persoonlijker

Berichten-app Somebody maakt chatten persoonlijker

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 12 september 2014 - 08:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:42

Kunstenares Miranda July heeft een berichten-app uitgebracht voor iOS, waarin je digitale boodschappen aan vrienden worden afgeleverd door willekeurige vreemden. Met Somebody hoopt ze menselijke interactie weer wat op gang te brengen.

Wanneer je een bericht naar een vriend stuurt met Somebody, dan komt deze aan bij een andere Somebody-gebruiker die het dichtst bij de persoon is die je iets wil vertellen. Vervolgens gaat die persoon op zoek naar degene voor wie de booschap is, om het bericht persoonlijk uit te spreken. Daarbij kun je ook gebaren meesturen, zoals een knuffel of een high-five. 

July legt aan de SF Weekly uit dat ze begrijpt dat er efficiëntere manieren zijn om een bericht te versturen. Een ontvanger kan er voor kiezen de boodschap helemaal niet over te brengen, of misschien kan hij de persoon die hij zoekt helemaal niet vinden.

Moed

Maar ook dat hoort bij dit kunstproject. "Het meest lastige aan deze app is niet de techniek, maar het vinden van de persoon met genoeg moed om een vreemdeling spontaan aan te spreken," aldus July. "Ik krijg zelf veel positieve energie uit zulke interacties."

Somebody is dan ook voornamelijk een sociaal experiment, in een wereld waarin gesprekken zich telkens vaker alleen nog maar afspelen op schermpjes. In de bijbehorende korte film zie je bijvoorbeeld hoe een meisje het uitmaakt met haar vriend, iets wat ze niet face-to-face tegen hem durft te zeggen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000