Balletje gooien met robothondje CHiP

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 11 november 2015 - 14:18

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:17

Robothondjes zijn zeker niet nieuw, maar ze worden wel telkens slimmer. Neem bijvoorbeeld CHiP (Canine Home Intelligent Pet): gooi zijn balletje weg en hij komt hem uit zichzelf weer terugbrengen.

Ook kan hij zelf zijn bedje opzoeken, wat dienst doet als oplaadstation. CHiP is tevens snel, omdat hij wieltjes heeft in plaats van pootjes. Wanneer je de bijbehorende armband met bluetooth-functionaliteit draagt, weet de trouwe viervoeterwieler waar je bent.

Als je wil, kan hij je op die manier begroeten zodra je thuis komt van je werk. Hij kan je door het huis volgen en als 'ie zijn kunstjes naar behoren uitvoert, kun je hem via de armband ook complimentjes geven. Zo kun je CHiP trainen, aldus de makers.

Geen stemherkenning

Je kunt CHiP niet zelf besturen en je kan ook niet tegen 'm praten. Nou ja, het kan wel. Maar hij hoort je niet. CHiP heeft namelijk geen spraakherkenning, zoals die telkens vaker wel in robots wordt gebouwd.

CHiP moet volgend jaar op de markt komen. Naar verwachting kost 'ie dan rond de 180 euro.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000