Audio spoedig te streamen met Facebook

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 21 december 2016 - 07:41

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:30

Naast het uitzenden van live video's is het straks op Facebook ook mogelijk om alleen audio te streamen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer de bandbreedte te beperkt is voor video.

Gebruikers kunnen er ook een interactieve radio-uitzendingen of podcasts mee starten, schrijvers kunnen delen van hun boeken voorlezen, of er kunnen interviews mee gehouden worden. Slechts enkele voorbeelden die Facebook noemt. 

Net zoals bij een video-livestream kunnen andere gebruikers 'meedoen' door berichtjes en likes achter te laten. Ook krijgen ze een melding zodra de pagina's die ze volgen een audio-livestream starten. Er zit een limiet op de streams van vier uur.

Volgend jaar

Vooralsnog kan niet iedereen met Facebook Live Audio aan de slag. De komende weken mogen enkele 'partners' van Facebook het uitproberen, waaronder de BBC en de uitgever Harper Collins. Volgens jaar wordt de functie breder uitgerold.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000