Apple's iCloud wordt veiliger na uitglijder met naakte celebs

Apple's iCloud wordt veiliger na uitglijder met naakte celebs

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 5 september 2014 - 12:35

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:46

Na veel kritiek op de veiligheid van Apple's iCloud-dienst gaat het bedrijf gebruikers ervan meer op de hoogte houden van mogelijke inbraakpogingen op accounts. Daarnaast wordt ze aangedrongen om tweetrapsauthenticatie in te stellen.

De maatregelen worden getroffen nadat deze week honderden naaktfoto's van celebrities vanuit iCloud op internet verschenen. Maar volgens Apple is dat niet gekomen door een lek in iCloud zelf, maar doordat het voor hackers kinderlijk eenvoudig was om accountinformatie te achterhalen.

Apple-topman Tim Cook laat dan ook weten dat bij het voorkomen van eventuele toekomstige inbraakpogingen het tevens belangrijk is dat iCloud-gebruikers zelf meer verantwoordelijkheid nemen. Om ze daarbij te helpen, stuurt Apple vanaf de lancering van iOS 8 vaker pushnotifcaties en e-mails uit. In het bijzonder wanneer er wordt getracht een wachtwoord te wijzigen, data naar een nieuw apparaat wordt overgezet en wanneer er voor het eerst mee wordt ingelogd.

Persoonlijke informatie

Door daarnaast tweetrapsauthenticatie niet alleen aan te bieden maar ook actief aan te moedigen, hoopt Cook dat meer iCloud-gebruikers er gebruik van maken. Hierbij heb je niet alleen genoeg aan een gebruikersnaam en wachtwoord, maar moet je bijvoorbeeld ook een extra viercijferige code invoeren die per sms naar je toe wordt gestuurd.

Cook legt uit dat de foto's van beroemdheden zo gemakkelijk voor het oprapen lagen omdat ze te gemakkelijke veiligheidsvragen hadden ingesteld. Aangezien persoonlijke informatie rond deze personen gemakkelijk op internet is te vinden, was er niet veel voor nodig om achter het wachtwoord van hun iCloud-accounts te komen. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000