© PXimport

'Apple koopt Beats vanwege Dr. Dré'

Computer accessoires

Geplaatst: 23 mei 2014 - 07:48

Aangepast: 24 november 2022 - 10:40

Redactie

Apple gaat de deal met Dr. Dré over het koptelefoonmerk Beats afsluiten. Dat meldt een insider in het bedrijf Beats aan Techcrunch. Het zou Apple niet alleen om het koptelefoonmerk gaan, maar vooral om het aantrekken van de ceo's van Beats: Dr. Dré en Jimmy Levine.

De insider heeft laten weten dat het Apple niet zozeer gaat om het koptelefoonmerk, maar dat ze graag Dr. Dré en Jimmy Levine aan het merk Apple willen toevoegen. De twee ceo's van Beats zouden mode, cultuur en stijl met zich meebrengen. Dit zou Apple kunnen helpen in gesprekken met platenlabels, wat iTunes ten goede zal komen. Apple zou 3,2 miljard dollar willen betalen voor de overname.

Overname Beats

Als Beats wordt overgenomen dan wordt het koptelefoonmerk ook direct verbonden aan Apple. Dit merk is populair onder jongeren, een doelgroep die aansluit bij Apple. De overname van Beats kan ertoe leiden dat iTunes zijn eerste stappen gaat zetten richting een streamingdienst, waarmee het de concurrentie wil aangaan met onder andere Spotify. Vooralsnog zijn het allemaal geruchten, al vertrouwt de insider erop dat de deal binnenkort zal plaatsvinden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000