Apple werkt aan eigen augmented reality-bril

Apple gaat naar alle waarschijnlijkheid een augmented reality-bril op de markt brengen, die qua functionaliteit erg lijkt op Google Glass.

Dat meldt de website Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Momenteel test Apple met een aantal componenten de moelijkheid om een augmented reality-bril te produceren. Het is niet bekend of Apple het alleen houdt op experimenteren, of dat het bedrijf serieus overweegt de bril in productie te nemen.

Apple beschikt al langer over verschillende patenten voor technieken voor augmented reality. De directeur van het bedrijf - Tim Cook - heeft al vaker laten blijken erg enthousiast te zijn over augmented reality, en investeert bovendien in veel onderzoeken naar de techniek.

Of en wanneer Apple zelf met een bril komt, zeggen de bronnen niet. Mocht het bedrijf zo'n bril gaan produceren, dan zal het niet voor 2018 op de markt verschijnen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000