Apple brengt iOS 9.1 uit met betere Live Photos en nieuwe emoji

Apple heeft iOS 9.1 uitgebracht voor iPhones en iPads. Er zit weinig echt nieuws in het OS, behalve een verbetering voor de Live Photos-functie op de iPhone 6s.

Apple bracht het besturingssysteem gisteravond uit. Dat kan over-the-air worden gedownload, of via iTunes.

Apple TV en iPad Pro

Er zitten niet veel grote veranderingen in iOS 9.1. Het gaat voornamelijk om een aantal bugfixes waardoor het OS stabieler draait. Daarnaast wordt het besturingssysteem klaargemaakt voor de Apple TV 4 en de iPad Pro, die pas later dit jaar op de markt komen.

Live Photos

In iOS 9.1 zit ook een aanpassing om de nieuwe Live Photos-app beter te maken. Die functie, waardoor je korte filmpjes van foto's kunt maken. Die filmpjes nemen echter ook mee dat je na het fotograferen meteen je hand omlaag doet, waardoor de filmpjes vaak wazig overkomen. In iOS 9.1 gebeurt dat niet - de telefoon merkt dan wanneer de camera omlaag beweegt, en stopt dan met opnemen.

Daarnaast wordt er een flink aantal nieuwe emoji toegevoegd aan iOS. Het besturingssysteem is te downloaden voor alle iPhones vanaf de 4s, en alle iPads vanaf de 2.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000