Apple bereid licentie nano-sim gratis weg te geven

© PXimport

Apple bereid licentie nano-sim gratis weg te geven

Computer accessoires

Geplaatst: 26 maart 2012 - 12:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Apple is niet van plan geld voor licenties te vragen wanneer zijn versie van de nano-simkaart tot nieuwe standaard wordt gekozen. Dat blijkt uit een brief die maandag in handen is gekomen van Foss Patents.

Smartphonemakers vechten in Europa momenteel een strijd uit rond de invoering van de volgende generatie simkaarten. Onder meer Nokia, Apple en RIM hebben een eigen versie van de techniek ontworpen. Later deze week zal tijdens een verkiezing bij de ETSI duidelijk worden welk kaartje de nieuwe standaard wordt.

Waarom Apple de techniek gratis wil verstrekken wordt uit de brief niet duidelijk. Mogelijk hoopt het bedrijf hierdoor meer stemmen binnen te slepen bij de aanstaande verkiezing. Afgelopen week werd ook al duidelijk dat Apple stemmen probeerde te 'kopen' door snel dochterbedrijven in Europa op te zetten.

Nokia

Naast Apple wordt ook de simkaart van Nokia als grote kanshebber gezien. Dit vooral omdat het Finse bedrijf goed is voor een totaal van 92 stemmen. De nano-sim is dunner en kleiner dan de micro-sim en zal dus minder ruimte innemen dan de huidige simkaarten.

De nano-sim zal op den duur de micro-sim moeten gaan vervangen. Veel fabrikanten zouden echter niet op de nieuwe chip zitten te wachten. Dit betekent namelijk dat veel telefoons opnieuw ontworpen moeten worden met een nieuw simkaart-slot in gedachten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000