App lost Sudoku's in oogwenk op

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 22 september 2017 - 06:47

Dat computers veel sneller kunnen rekenen dan mensen, is wel bekend. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er nu een app bestaat die Sudoku-puzzels in no-time oplost.

Magic Sudoku is een augmented reality-app voor iOS 11. Je richt ermee de camera van je iPhone op een onopgeloste Sudoku-puzzel. Binnen twee seconden worden alle lege vakjes vervolgens ingevuld. Lekker makkelijk! Ontwikkelaar Brad Dwyer toont op Twitter een filmpje waarin hij op deze manier in een oogwenk de ene na de andere Sudoku oplost.

Hoe werkt het ook alweer

Bij Sudoku is het de bedoeling om negen vakken te voorzien van de cijfers 1 t/m 9. Het lastige daarbij is alleen dat ook iedere horizontale en verticale baan die cijfers moet bevatten, dubbele cijfers zijn niet toegestaan. Daarom is er altijd maar één juiste oplossing, die computers veel sneller kunnen berekenen dan wij dat zelf kunnen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000