Amazon Music Unlimited wil concurreren met Spotify

© CIDimport

Amazon Music Unlimited wil concurreren met Spotify

Computer accessoires

Geplaatst: 12 oktober 2016 - 05:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:56

Redactie

Amazon wil concurreren met Spotify, Apple Music en soortgelijke diensten door zijn eigen muziekstreamingdienst te lanceren: Amazon Music Unlimited.

Vooralsnog is een abonnement op Amazon Music Unlimited alleen in de Verenigde Staten af te sluiten, maar de dienst moet later ook naar andere landen komen. Gebruikers betalen er evenveel voor als voor Spotify en Apple Music - een tientje per maand. Amazon Prime-leden krijgen daarnaast korting. Gratis luisteren is er niet bij, maar er wordt wel een proefperiode van een maand aangeboden.

Echo

Interessant is dat Amazon ook een extra goedkoop abonnement aanbiedt dat toegespitst is op bezitters van een Echo-speaker. Voor 4 dollar per maand kan daar muziek naartoe gestreamd worden. De speaker doet tevens dienst als digitale assistent en werkt op spraakbesturing. Met stemcommando's kan muziek worden gestart of een een nieuw nummer worden gekozen, bijvoorbeeld.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000