Alles wat je moet weten over de Surface Hub 2S

© PXimport

Alles wat je moet weten over de Surface Hub 2S

Computer accessoires

Geplaatst: 29 april 2019 - 02:14

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Justin Doornekamp

Tijdens een persevenement in New York heeft Microsoft een nieuwe versie van het indrukwekkende kantoorscherm Surface Hub 2S uit de doeken gedaan. Dit moet je erover weten.

De 2S is de opvolger van de eerste Hub, een groot touchscreen met een ingebouwde computer. Microsoft ontwierp het scherm speciaal voor de samenwerking van mensen binnen teams. Met één tik op het scherm een vergadering via Skype starten, deelnemers uitnodigen of de inhoud van de vergadering opslaan: het kan allemaal met het scherm van Microsoft. De Hub 2 werkt dus als een computer, waar apps als Microsoft Office, Skype for Business en OneNote whiteboard er standaard bij geleverd worden.

Microsoft vindt het tijd voor een update van het scherm uit 2015 en komt in juni met opvolger 2S. In aanloop naar de lancering, doet het bedrijf al wat details uit de doeken. Zo heeft de 2S een achtste generatie Intel Core i5-processor, 8GB aan RAM-geheugen en 128 GB SD-geheugen. Voor de videokaart wordt gekozen voor de UHD Graphics 620 van Intel. De hardware kun je later bovendien van een upgrade voorzien door middel van een module die volgend jaar verschijnt. Kies je hiervoor dan krijg je onder meer een stevigere GPU en dynamische rotatie van het scherm. De prijs van de module is voorlopig nog niet bekend.

Lichter en dunner

De 2S is 40 procent lichter, terwijl het scherm 60 procent dunner is dan zijn voorganger. Volgens Microsoft heeft het 4K-scherm van 50-inch de hoogste resolutie onder soortgelijke apparaten. Op de nieuwe 2S vind je bovendien een 4K-camera en een betere microfoon voor conference calls.

© CIDimport

“Niet lang geleden lag de nadruk vooral op individuele productiviteit. Dit is vandaag de dag helemaal anders. De uitdagingen die we op ons werk tegenkomen zijn complexer en om deze te overkomen zijn veel verschillende vaardigheden nodig”, schrijft Chief Product Officer Panos Panay van Microsoft in een blog.

De Hub 2S werd volgens Panay ontwikkeld om teams een steuntje in de rug te geven door een brug te slaan tussen digitale en fysieke werkplekken.

De Surface Hub 2S is vanaf 1 mei te reserveren. Microsoft moet de uiteindelijke verkoopprijs en leverdatum in Nederland nog bekendmaken, maar liet al wel weten dat de prijs van het scherm in de Verenigde Staten kan oplopen tot 12.000 dollar. Voor dit bedrag krijg je wel extra accessoires, waaronder een externe batterij om het scherm zonder stopcontact te gebruiken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000