Microsoft's AirPods: de Surface Earbuds

© PXimport

Microsoft's AirPods: de Surface Earbuds

Computer accessoires

Geplaatst: 15 oktober 2019 - 06:26

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Justin Doornekamp

Microsoft heeft afgelopen maand zijn eerste draadloze oortjes aangekondigd. Wat weten we over de Surface Earbuds?

In ieder geval dat je je portemonnee moet opentrekken. De nieuwe oordopjes gaan 249 dollar kosten, inclusief een oplaadcase en drie verschillende silicone oortjes. En dat is een groot verschil met de prijs van de AirPods van Apple, die momenteel circa 170 euro kosten.

Het ontwerp van de oortjes zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Ze zijn nogal groot in vergelijking met andere draadloze oordopjes, inclusief die van Apple (die er ook al niet al te aantrekkelijk uit zien), en daarmee ook zwaarder. Het moet nog blijken of dat bij lange luistersessies wel lekker zit.

Er is een reden waarom de Earbuds groter zijn. Het ronde oppervlak van de oortjes is namelijk aanraakgevoelig. Met een veeg opzij spring je naar een volgend nummer en met één tik zet je een nummer op pauze. Door een koppeling te maken met Office, kun je de oortjes daarnaast gebruiken om onder meer naar een volgende dia te gaan in PowerPoint.

© PXimport

Grote oortjes moeten in een grote case en ook dat zal niet iedereen bevallen, want de oplaadhoes past niet of nauwelijks in je zak. Wel kan de case je oordopjes tot drie keer toe volledig opladen. De Earbuds gaan dan in totaal 24 uur mee, ofwel 8 uur per oplaadbeurt. Dit zou beduidend beter zijn dan de 5 uur van de AirPods.

De Surface Earbuds werken onder meer via Bluetooth met Android-apparaten, Windows 10 en Apple-apparaten vanaf iOS 9. Afhankelijk van het besturingssysteem kun je je vinger ingedrukt op de oordopjes houden om de slimme assistent op te roepen.

© CIDimport

Geluid

Voor het geluid leunt Microsoft op de Omnisonic-technologie, die eveneens in de luidsprekers van de Surface laptops te vinden is. Volgens Microsoft zorgt dit voor een "prachtig akoestisch geluid".

Je kunt met de oortjes ook bellen, door de twee ingebouwde microfoons. Die microfoons werken ook met live vertaalapps.

Microsoft liet weten dat de Surface Earbuds later dit jaar in de winkels liggen. Vorig jaar werden de Surface Headphones in november uitgebracht. Of de nieuwe oortjes ook naar Nederland komen blijft eveneens de vraag.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000